2020. június 2., Anita, Kármen
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Csináld magad! 

Mire nem jó egy fémhordó!

Egy fémhordó a nappalitól a kertig, a sütögetéstől a kertészkedésig számtalan helyen és funkcióban hasznosulhat.

Csináld magad! 

Minden kis darab anyag aranyat ér

Aki textillel dolgozik, folyamatosan szembesül az anyagvégek és leeső darabok hasznosításának dilemmájával. Íme, egy kézenfekvő megoldás: némi tekergetéssel és csavargatással bohókás és sokféleképp hasznosítható fonal készülhet belőlük.

Csináld magad! 

Újrahasznosítás virágos hangulatban

A tavasz, a kora nyár a leghálásabb időszak a pompás virágkompozíciók elkészítéséhez. De felesleges kaspóbeszerző körútra indulni – ami a házban lom, a kertben gyakran frappáns és praktikus virágcseréppé léphet elő.

Csináld magad! 

A becses kis darabok új formában szolgálhatják tovább nyurga tulajdonosaikat

Nem minden kinőtt gyerekruha alkalmas a továbbadásra. Olykor már nincsenek kifogástalan állapotban, máskor egy-egy emlékezetes darabtól nincs szívünk megválni. A kedves minták, pihe-puha anyagok új funkcióval felruházva továbbra is használatban maradhatnak a gyerekszobában.

Csináld magad! 

Mire nem jó egy (két) borosdugó!

Legyen szó praktikus edényfogóról, elegáns képkeretről vagy dizájnos üzenőtábláról, a kis parafa hengerek számos helyzetben kínálnak frappáns megoldást. Véletlenül se végezzék a kukában!

Csináld magad! 

Hozd újra játékba a régi pólóidat!

Néhány pamutcsíkból és egy darab spárgából a régi idők hagyományát megidézve, az újrahasznosítás mindenkor aktuális szellemében jól marokba simuló rongylabdákat készíthetsz. 

Csináld magad! 

Tedd kényelmesebbé a sokasodó videóhívásokat!

A karantén idején amennyire lehet, próbáljuk a munkát, a tanulást, de a családi és baráti kapcsolatok fenntartását is az online térben megoldani. Paul Priestman dizájner megelégelte az előnytelen videók és az elgémberedett karok korszakát, és kiötlött egy egyszerű, otthon elkészíthető telefonállványt.

Csináld magad! 

Egyszerű játék kávékapszulából

Csak némi zsinegre és egy fagolyóra van szükség, és máris indulhat a móka! (Fotó: Rácz Anikó/anapfenyillata.cafeblog.hu)

anapfenyillata.cafeblog.hu
Csináld magad! 

Kidobásra ítélt harisnya?! Hogyisne!

A tavaszi szekrényrendezgetés során biztos a kezedbe akadt néhány párját vesztett nejlonzokni, felfutott harisnya. Mielőtt a kukába hajítanád őket, fusd át ezt a listát. Nem is gondolnád, hányféleképp veheted hasznukat a ház körül.

Csináld magad! 

Ha már csak a héj maradt...

Az ünnepi asztal romjai is alkalmat adhatnak egy kis alkotásra.

Csináld magad! 

Csempészd az ünnepi asztalra a természet apró szépségeit

Egy árokparton vagy a járdaszegélyek mentén előtörő kis gizgaz vagy pitypang levele is szép rajzolatú, látványos mintákkal bolondíthatja meg a húsvéti tojásaidat.

Csináld magad! 

Pepecselj illatos kencékkel!

Ha magadnak készíted a tisztító és ápoló bőrápoló szereket, nemcsak az összetevők böngészésétől, de egy nagy halom műanyaghulladéktól is megszabadulhatsz!

Csináld magad! 

Így készíts a természet színeiben pompázó tojásokat

A káposzta, a spenót, a cékla vagy épp a vöröshagyma nem csak a húsvéti fogások alapanyaga lehet. Az ünnep legfontosabb díszének elkészítésénél is kapóra jönnek.

Csináld magad! 

Maradj otthon, és dekorálj!

Az otthonodban megtalálható tárgyakat egy kis leleményességgel újrakombinálva bohókás húsvéti díszeket készíthetsz. A következő nyuszihoz csak egy (törlő)kendőre, egy kevés papírra és néhány befőttesgumira lesz szükséged...

Csináld magad! 

Akasszuk nyakunkba a tavaszt

Ha egy egészségügyi séta kapcsán lehetőségünk van színes virágokat, zöld leveleket gyűjteni, ne habozzunk: pár órás kreatív időtöltésre és egy bájos sálra is szert tehetünk a segítségükkel.

Csináld magad! 

Így készíthetsz poloskacsapdát házilag

A tavasz beköszöntével együtt a poloskák megsokasodására is fel kell készülnünk. A poloskacsapda kertben is alkalmazható, ott gyűjti csak igazán a rovarokat, de ha egy-két kósza poloska betéved a szobába, ott is nagyobb erőfeszítés nélkül elfoghatjuk őket.

Csináld magad! 

Praktikus palántabölcsők az újrahasznosítás jegyében

A kertek vagy balkonládák benépesítésére hivatott kis magokat az egyszerűség kedvéért érdemes lebomló csíráztatóba telepíteni: ilyeneket egyszerű alapanyagokból, otthon magunk is készíthetünk.

Csináld magad! 

Játékos hétköznapok az újrahasznosítás jegyében

A koronavírus miatt otthonlétre ítélt gyerekek gyorsan ráunhatnak a meglévő játékaikra, az unatkozást elhárítását pedig nehéz lenne olyan létszükségletnek tekinteni, ami a járványhelyzetben megér egy boltlátogatást. Szerencsére az otthonainkban számos hulladék, csomagolás és kiszolgált ruhadarab kínálja magát, hogy egy gondűző közös barkácsolás után változatosságot csempésszen a gyerekszobákba. Íme, egy ötletadó videó...

Csináld magad! 

A kiszolgált nyakkendők a gyerekszobába vágynak

Csak pár öltés, két gomb és egy kis töltőanyag kell hozzá, hogy egy sok fontos tárgyalást megélt ruhadarab elegáns színekben pompázó, decens kígyóként szolgáljon tovább.

Csináld magad! 

Puff neki, micsoda ötlet!

Hogyan lesz 20 műanyag palackból dizájnos, trendi bútor?