2020. január 27., Angelika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Csináld magad! 

Színpompás kelmék a konyhából

A konyhánkban megforduló zöldségek nem csak az ízlelőbimbóinkat, a szemünket is kényeztethetik. A lila káposzta, a gyömbér, a cékla vagy éppen a hagymahéj természetes pasztellszíneket kölcsönözhet fonalainknak és ruhadarabjainknak.

Csináld magad! 

Kényeztesd madárkaláccsal az etető népét!

A zsiradékkal összetapasztott kis magcsomagok praktikus és tápláló eleséget jelentenek az énekesmadaraknak.

Csináld magad! 

Magvas gondolatok a vitaminpótlás és az újrahasznosítás jegyében

Nem csak a salátákat és a megszokott vajas kenyeret dobja fel egy marék csíra, a zöldre szomjazó tekintetnek is felüdülés a zöld hajtások látványa. Elő a befőttes üvegekkel! 

Csináld magad! 

Így készítsünk saját mikrokertet

Jó szórakozás lehet egy japán mikrokert, úgynevezett Wabi Kusa elkészítése. A kaizen szemlélet alapján inspirált Asahi Super Dry most öt lépésben bemutatja, hogyan hozhatunk létre egyszerűen és gyorsan egy saját üvegedénybe rendezett, folyamatosan változó díszkertet.

Csináld magad! 

Csak némi fonal és két szorgos kéz

Ha egy kis pihentető barkácsolásra vágysz, maradék fonalakból, feldarabolt pólókból akár szerszám használata nélkül is látványos karkötőt, övet vagy éppen fülmelegítőt varázsolhatsz.

Csináld magad! 

(Ne) kerülj tüskés hangulatba!

Ha nem földlabdás fára esett a választásod, karácsony után pár nappal már felfigyelhetsz a lepotyogó tűlevelek finom neszezésére vagy éppen egy rájuk lépő családtagod dühös sziszegésére. De ne csak a folyamatos takarítás jelentette bosszankodás jusson eszedbe róluk – többféleképpen is hasznosíthatod az illatos kis halmokat.

Csináld magad! 

Frappáns kis „madárcsárda” otthoni alapanyagokból

Csak egy tejes dobozra, madzagra, ollóra és ragasztóra, meg persze némi magra lesz szükséged, hogy ebben a frappáns madáretetőben vendégelhesd meg a kertedben keresgélő cinkéket.

Csináld magad! 

A karácsonyi dekoráció ne csak meghitt, megfontolt is legyen!

Az év végén, az ünnepek közeledtével egyre jobban vágyunk rá, hogy meghitt, békés hangulatot teremtsünk a lelkükben, és ezt elősegítendő az otthonukban is. De egyáltalán nem biztos, hogy a sokadik csillámban fürdetett rénszarvasos ajtódísz fog utat mutatni a lelkünk harmóniája felé. Főleg, ha a giccses csoda hirtelen ötlettől vezérelt megvásárlása rossz szájízt hagy maga után.

Csináld magad! 

Ne csomagoljuk be a mondanivalónkat: az ajándékozás is lehet hulladékmentes

Nincs szükség nehezen újrahasznosítható, pillanatok alatt szemétté avanzsáló csomagolópapírokra ahhoz, hogy az ajándékozás pillanatai titokzatosak és felemelőek legyenek.

Csináld magad! 

Házi potpourri a kellemes illatokért

Az illatos, száraz növénykeverék otthonunkba varázsolja a nyugalmat, a frissességet, gyönyörködteti szemünket és kényezteti orrunkat, ráadásul a máskülönben kukába kerülő gyümölcshéjat és elnyílott virágot is hasznosíthatjuk vele.

Csináld magad! 

Ha tányértörésre kerül a sor...

A kerámia, a porcelán törékeny holmi, és ha a szívednek kedves darab az áldozat, nem csak környezetvédelmi megfontolásokból lesz nehéz a szíved, mielőtt a kukába hajítod. Legközelebb a legszebb darabokat tartsd meg bátran, de ne csak porfogóként őrizgesd őket.

Csináld magad! 

Színpompás konfetti környezetkárosítás nélkül

Ha ősz, akkor a legtöbb dekorációs elem középpontjában a falevelek állnak. Főként, ha az évszak kombinálódik egy különleges eseménnyel, ahol konfettit dobálva ünnepelhetünk. Ilyen esetekben jön jól a saját készítésű ökokonfetti, amelyet lelkifurdalás nélkül szórhatunk bárhol.

Csináld magad! 

Mi a jó madáretető titka?

Az énekesmadarak, amikor elfogynak a kerti bogyók, már éheznek. Hideg ősszel sem jutnak egykönnyen táplálékhoz, rovarokhoz, magokhoz és elegendő bogyóhoz. Tehát ha időnk és kedvünk engedi, nyugodtan elkezdhetjük már november elejétől a madarak etetését.

Csináld magad! 

Mi fán terem a főzőláda?

Egy évezredes berendezéssel sokkal kényelmesebbé, energiahatékonyabbá, vagyis környezetkímélőbbé teheted a gasztronómia világába tett kalandozásaidat. Sőt, ehhez még nagy beruházásra sem lesz szükséged.

Csináld magad! 

A bevásárlótáska a ruhásszekrényben terem

A többször használatos bevásárlótáska sokkal szerencsésebb választás, mint a gyorsan elhasználódó nejlonszatyor – de ha igazán környezetbarát megoldást keresel, érdemes magadnak készítened a „cekkered”. Így megspórolhatod az új textil előállításával járó környezetterhelést, és már hordhatatlan ruhadarabjaid is új esélyt kaphatnak.

Csináld magad! 

Egy kis kreativitással tovább emelhetjük a borús esték fényét

A tél közeledtével egyre szívesebben burkolózunk otthonunk meghitt melegébe, a korai sötétért és a hiányzó napfényért egy gyertya vagy éppen mécses fényével kárpótolva magunkat...

Csináld magad! 

Sok kis szappan sokra megy

Ha bölcsen letettél a sokkal nagyobb ökológiai lábnyommal bíró folyékony szappanok használatáról, megszabadultál a velük járó műanyag csomagolóanyagoktól is. De mi legyen az apró szappantorzókkal, amik a tömbszappanok után maradnak? Se nem használhatók, se nem esztétikusak, kidobásuk mégis pazarlásnak tűnik.

Csináld magad! 

Meleg színű, meghitt fények

Az őszi falevelek lángoló vöröseit, napfényes okkerjét és rozsdás barnáját szívesen magunkkal visszük a kirándulásokról. Ha találunk a ház körül egy befőttes üveget, a tarka lombokon átszűrődő fények melengető hangulatát ezzel a mécsessel a hűvös őszi estéken is megidézhetjük.

Csináld magad! 

Így készíthetsz gyönyörű dekorációt az őszi falevelekből

Az őszi falevelek mindig szemet és szívet gyönyörködtető látvánnyal ajándékoznak meg minket. A színpompát azonban nemcsak odakint, hanem akár az otthonunkban is tovább csodálhatjuk. A femina.hu ezúttal azt mutatja meg, hogyan készíthetünk kreatív dekorációkat a lehullott levelekből.

femina.hu
Csináld magad! 

Így készíthetsz testápolót házilag

A hidegebb idő közeledtével kifejezetten ügyelni kell bőrünk megfelelő hidratálására. Szerencsére a szépséget sem kell feláldozni a környezetvédelem oltárán: most megmutatjuk, hogyan lehet természetes összetevőkből otthon elkészíteni a csomagolásmentes testápolót.