2019. november 19., Erzsébet
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Csináld magad! 

Ha tányértörésre kerül a sor...

A kerámia, a porcelán törékeny holmi, és ha a szívednek kedves darab az áldozat, nem csak környezetvédelmi megfontolásokból lesz nehéz a szíved, mielőtt a kukába hajítod. Legközelebb a legszebb darabokat tartsd meg bátran, de ne csak porfogóként őrizgesd őket.

Csináld magad! 

Színpompás konfetti környezetkárosítás nélkül

Ha ősz, akkor a legtöbb dekorációs elem középpontjában a falevelek állnak. Főként, ha az évszak kombinálódik egy különleges eseménnyel, ahol konfettit dobálva ünnepelhetünk. Ilyen esetekben jön jól a saját készítésű ökokonfetti, amelyet lelkifurdalás nélkül szórhatunk bárhol.

Csináld magad! 

Mi a jó madáretető titka?

Az énekesmadarak, amikor elfogynak a kerti bogyók, már éheznek. Hideg ősszel sem jutnak egykönnyen táplálékhoz, rovarokhoz, magokhoz és elegendő bogyóhoz. Tehát ha időnk és kedvünk engedi, nyugodtan elkezdhetjük már november elejétől a madarak etetését.

Csináld magad! 

Mi fán terem a főzőláda?

Egy évezredes berendezéssel sokkal kényelmesebbé, energiahatékonyabbá, vagyis környezetkímélőbbé teheted a gasztronómia világába tett kalandozásaidat. Sőt, ehhez még nagy beruházásra sem lesz szükséged.

Csináld magad! 

A bevásárlótáska a ruhásszekrényben terem

A többször használatos bevásárlótáska sokkal szerencsésebb választás, mint a gyorsan elhasználódó nejlonszatyor – de ha igazán környezetbarát megoldást keresel, érdemes magadnak készítened a „cekkered”. Így megspórolhatod az új textil előállításával járó környezetterhelést, és már hordhatatlan ruhadarabjaid is új esélyt kaphatnak.

Csináld magad! 

Egy kis kreativitással tovább emelhetjük a borús esték fényét

A tél közeledtével egyre szívesebben burkolózunk otthonunk meghitt melegébe, a korai sötétért és a hiányzó napfényért egy gyertya vagy éppen mécses fényével kárpótolva magunkat...

Csináld magad! 

Sok kis szappan sokra megy

Ha bölcsen letettél a sokkal nagyobb ökológiai lábnyommal bíró folyékony szappanok használatáról, megszabadultál a velük járó műanyag csomagolóanyagoktól is. De mi legyen az apró szappantorzókkal, amik a tömbszappanok után maradnak? Se nem használhatók, se nem esztétikusak, kidobásuk mégis pazarlásnak tűnik.

Csináld magad! 

Meleg színű, meghitt fények

Az őszi falevelek lángoló vöröseit, napfényes okkerjét és rozsdás barnáját szívesen magunkkal visszük a kirándulásokról. Ha találunk a ház körül egy befőttes üveget, a tarka lombokon átszűrődő fények melengető hangulatát ezzel a mécsessel a hűvös őszi estéken is megidézhetjük.

Csináld magad! 

Így készíthetsz gyönyörű dekorációt az őszi falevelekből

Az őszi falevelek mindig szemet és szívet gyönyörködtető látvánnyal ajándékoznak meg minket. A színpompát azonban nemcsak odakint, hanem akár az otthonunkban is tovább csodálhatjuk. A femina.hu ezúttal azt mutatja meg, hogyan készíthetünk kreatív dekorációkat a lehullott levelekből.

femina.hu
Csináld magad! 

Így készíthetsz testápolót házilag

A hidegebb idő közeledtével kifejezetten ügyelni kell bőrünk megfelelő hidratálására. Szerencsére a szépséget sem kell feláldozni a környezetvédelem oltárán: most megmutatjuk, hogyan lehet természetes összetevőkből otthon elkészíteni a csomagolásmentes testápolót. 

Csináld magad! 

Tisztít és fertőtlenít: így készül az univerzális tisztítószer

Takarítás közben mindig kiemelten fontos odafigyelni a fertőtlenítésre is. A drága, fullasztó és a környezetre is kártékony hatású vegyszerek helyett érdemes próbára tenni azt az univerzális tisztítószert, melyet pillanatok alatt elkészíthetünk. 

Csináld magad! 

Újrahasznosítás: mi újság a szennyestartóval?

Szórólap, számla, újságpapír, csekk – egyebek mellett ezek is tökéletes alapanyagként szolgálhatnak arra, hogy szennyestartót vagy kedves állatfigurákat készítsünk. A papírfonás technikáját ráadásul nem is olyan bonyolult elsajátítani. 

otthonlap.hu
Csináld magad! 

Így készül az újrahasznosítható arcmosó korong

A rengeteg vattakorong, amit az ember sminklemosásra, bőrápolásra elhasznál, nagy terhet ró a környezetre, pedig lenne sokkal olcsóbb és környezetbarátabb megoldás is. Egy olyan, ami ráadásul még a szép bőrnek is jót tesz. Mutatjuk, hogyan készül az újrahasznosítható „vattakorong”.

Csináld magad! 

Így készülnek a mutatós őszi lakásdekorációk

A következő kirándulás alkalmával érdemes nyitott szemmel járni, és begyűjteni pár lehullott termést vagy falevelet a természetből, mert azok némi kreativitással még sokáig tündökölhetnek az otthonunkban. A Femina most a leglátványosabb őszi inspirációkat gyűjtötte egy csokorba. 

femina.hu
Csináld magad! 

Így készül a növénykerítés

A buja, zöld, vastag sövény kerítésnek is kiváló, ráadásul szinte teljesen eltakarja a privát szférát a világ elől. Most megmutatjuk, hogyan készül a szemet és szívet gyönyörködtető dús növényfal. 

Csináld magad! 

A környezettudatosság menő – gondold újra az iskolakezdést!

Véget ért a vakáció, az iskolakezdéshez szükséges holmiknak lassan be kell kerülniük a táskába. De minek költenénk pénzt íróeszközökre, tolltartóra és füzetekre, ha mi magunk, otthon is elkészíthetjük azokat? Videón mutatjuk, hogyan tehetsz szert a szupertrendi és környezetbarát iskolaszerekre. 

Csináld magad! 

Le a lakkal! Így készül a vegyszermentes körömlakklemosó

Sok nő tudja: a körömlakk eltávolítása a manikűr kellemetlen része. Ráadásul a boltokban kapható lemosók többsége tele van a környezetre is ártalmas anyagokkal. A vegyszermentes, házilag elkészíthető körömlakklemosóval azonban könnyen orvosolhatjuk a problémát. Mutatjuk a receptet!

Csináld magad! 

Így készül a parafa kert

Akkor sem kell lemondanunk a kertészkedés örömeiről, ha lakásban élünk. Kezdő barkácsolóként ugyanis parafából is építhetünk magunknak impozáns kertet – videón mutatjuk, hogyan! 

Csináld magad! 

Virágzó újrahasznosítás: így készíthetünk trendi kaspókat

Kedvenc növényeinkhez szép cseréptartó dukál. Ám mielőtt méregdrágán új virágtartót vennénk, érdemes körülnézni az otthonunkban, hátha akad egy PET-palack, egy üres konzervdoboz vagy egy megunt ruhadarab – ezekből ugyanis néhány perc alatt csodaszép kaspót készíthetünk. Mutatjuk, hogyan!

Csináld magad! 

Reflektorfényben a lyukas harisnyák

A makramé egy könnyen elsajátítható, praktikus technika, amellyel dísztárgyakat, kiegészítőket és légies ruhadarabokat is készíthetsz. A tönkrement színes harisnyák például virágtartóként kezdhetnek új életet.