2018. február 18., Bernadett
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás
Csináld magad! 

PET-„petúniák” színes csokra

Egy szürke, csöpögős délután a tavasz után ácsingózva meglephetjük magunkat egy vidám, időtálló virágcsokorral. Az elkészítése nagyon egyszerű, így akár gyerekek is részt vehetnek benne.

Csináld magad! 

Így készíts pólóból fonalat

Csaknem minden szekrény alján lapul néhány megunt, kicsit kinyúlt póló. Ha a színei még mindig tetszenek, egy kis időráfordítással kiváló alapanyagként szolgálhatnak majd a jövőben. A pólófonalból készülhet ékszer, hajpánt, tároló, szőnyeg...

Csináld magad! 

Készülj a tavasz fogadására egy vidám, virágos ajtódísszel

Csak néhány papír tojástartóra és a mezei virágok tarkaságában pompázó festékre lesz szükséged ahhoz, hogy vendégeidet is a közelgő tavaszra hangold ezzel a vidám ajtódísszel.

Csináld magad! 

PET-palackból ízléses kaspó

Tucatnyi PET-palack fordul meg a háztartásunkban, de nem kéne mindegyiket a szemetesig vinnünk – néha a beolvasztás helyett egy-egy látványos dekoráció is készülhet a flakonokból! Íme egy zöld és kreatív megoldás, amellyel akár a gyerekeket is lefoglalhatjuk!

Csináld magad! 

Mi legyen a megunt pulcsik sorsa?

A ruhák jönnek-mennek, az ízlésed változik, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne felhasználni máshogy, teljesen új funkciót, új életcélt adva nekik. Az újrahasznosítás nemcsak a környezetet védi, de még szemet és lelket gyönyörködtető eredménnyel is járhat. 

Csináld magad! 

4 kutyajáték kiselejtezett ruhákból

Kár lenne rágókötélre és egyebekre költeni, régi pólók, ruhák újrahasznosításával egyszerű, de nagyszerű kutyajáték készülhet kis kedvencünknek.

zoldneklennijo.hu
Csináld magad! 

Ruhajavítás egyszerűen

Egy apró sérülés miatt még nem kell a kedves ruhadarabunknak a hulladékgyűjtőben végeznie. A javítás fontos eszköz a felesleges vásárlások elkerülésére, aminek hála az új ruhadarab előállítása során keletkező károsanyag-kibocsátás is csökkenthető. És ha egy kis textilfestéket is bedobunk, igazán csinos lesz a végeredmény.

retikul.hu
Csináld magad! 

Szuper gyerekjátékok újrahasznosított kartondobozokból

A kartondoboz remek újrahasznosításra váró alapanyag: mindig akad belőle a ház körül, és izgalmasnál izgalmasabb gyerekjátékokat varázsolhatunk belőle kis fantáziával és minimális kézügyességgel.

szinesotletek.blog.hu
Csináld magad! 

A nagyi kredencéből trendi gyerekszobabútor

Egy bútornak még akkor sem kell feltétlenül lomként végeznie, ha több évtizedes szolgálat áll a háta mögött. Szentgyörgyi Kata blogger például a nagyi konyhabútorát alakította szuper gyerekszobabútorrá... 

akicsihaz.hu
Csináld magad! 

Készíts rózsamedált műanyag kanalakból

20 egyszerű eldobható műanyag kanálból kis kreativitással csodás rózsamedál varázsolható!

morzsafarm.hu
Csináld magad! 

Csomagoljuk papír helyett ajándékba az ajándékot!

A japán Furoshiki-technikát alkalmazva nemcsak csodás táskákat varázsolhatunk egyetlen kendőből, hanem akár ízléses ajándékcsomagolás is készülhet így. Ráadásul a szerencsés megajándékozott egy szépséges kendővel is gazdagabb lesz.

nlcafe.hu
Csináld magad! 

Gondold újra a lakásdekort!

Műanyag palackokból és evőeszközökből álomszép csillárok, térelválasztók, kaspók készíthetők. Egynémelyik bármely híres márka míves darabjaival felveszi a versenyt, ráadásul egy kellemes, néhány órás barkácsolással előállítható, és pénzbe sem kerül. A legszebbekből gyűjtött össze vendégeinek egy csokorravalót egy spanyol étteremhálózat.

AmiGastonomicas
Csináld magad! 

Idén karácsonykor csomagolj inkább kendőbe!

Menő, környezetbarát és még egyszerű is – izgalmas csomagolási módszer izgalmas ajándékokhoz.

nlcafe.hu
Csináld magad! 

Karácsonyi díszek, egyenesen a kertből

Karácsony közeledtével otthonunkat is ünneplőbe öltöztetjük. Ha a természetesség hívei vagyunk, a tökéletes díszekhez nem is kell a kertünknél tovább mennünk. Nincs szükségünk másra, csak pár tobozra, gallyra és ágacskára – no meg néhány kreatív ötletre...

turistamagazin.hu
Csináld magad! 

Újragondolt konyhai eszközök

Levitézlett konyhai eszközök teljesen új szerepben: egy csorba csésze, egy életlen reszelő vagy egy rozsdás szűrő új funkciót kapva még sokáig otthonunk éke lehet.

szinesotletek.blog.hu
Csináld magad! 

Felesleges pólóból csinos ékszer

Az elhasznált ruhák adják a világszerte képződő szemét tetemes részét, ráadásul az újrahasznosítás szintje nagyon alacsony, 1% körüli mennyiségre korlátozódik. Legjobb tehát, ha te már eleve megmented a hulladéksorstól egykor kedves darabjaidat, és új feladatot találsz nekik: mondjuk kiegészítőként.

marmalade.hu
Csináld magad! 

Pulcsiba bújtatott párnák

A világon minden másodpercben egy teherautónyi ruha kerül a szemétbe. Ha az újra előkerülő meleg, vastag pulóverről kiderül, hogy már nem az igazi, mi ne essünk ebbe a hibába. A színes pulcsikba öltöztetett párnák igazi kuckóvá varázsolhatják a kanapénkat.

eletszepitok.hu
Csináld magad! 

PET-palack és fantázia

Csak ennyi kell ahhoz, hogy némi kézügyesség bevetésével pénztárca, farsangi jelmez, virágkompozíció vagy éppen ékszertartó formájában hasznosuljon újra a házibulik vagy családi vacsorák után felhalmozódó hulladék.

nlcafe.hu
Csináld magad! 

Karácsonyi ajtódísz maradék fonalból

A kicsi, igazából már semmire sem elég fonalak fel tudnak gyűlni a kreatív kezű ember háza táján. Nagy hiba lenne azonban, ha ezek a szemétben végeznék: a következő útmutatóval egyszerű, de meghitt hangulatú ajtódísz készülhet belőlük.

hulladekvadasz.hu
Csináld magad! 

14 madáretető újrahasznosítással

A téli madáretetést általában az első éjszakai fagyokkal szokás kezdeni. Eledelnek szerezzünk be olajos magvakat, szalonnát vagy almát, az etetőt pedig háztartási hulladékból is elkészíthetjük.

zoldneklennijo.hu