2019. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Csináld magad! 

Így készül az újrahasznosítható arcmosó korong

A rengeteg vattakorong, amit az ember sminklemosásra, bőrápolásra elhasznál, nagy terhet ró a környezetre, pedig lenne sokkal olcsóbb és környezetbarátabb megoldás is. Egy olyan, ami ráadásul még a szép bőrnek is jót tesz. Mutatjuk, hogyan készül az újrahasznosítható „vattakorong”.

Csináld magad! 

Így készülnek a mutatós őszi lakásdekorációk

A következő kirándulás alkalmával érdemes nyitott szemmel járni, és begyűjteni pár lehullott termést vagy falevelet a természetből, mert azok némi kreativitással még sokáig tündökölhetnek az otthonunkban. A Femina most a leglátványosabb őszi inspirációkat gyűjtötte egy csokorba. 

femina.hu
Csináld magad! 

Így készül a növénykerítés

A buja, zöld, vastag sövény kerítésnek is kiváló, ráadásul szinte teljesen eltakarja a privát szférát a világ elől. Most megmutatjuk, hogyan készül a szemet és szívet gyönyörködtető dús növényfal. 

Csináld magad! 

A környezettudatosság menő – gondold újra az iskolakezdést!

Véget ért a vakáció, az iskolakezdéshez szükséges holmiknak lassan be kell kerülniük a táskába. De minek költenénk pénzt íróeszközökre, tolltartóra és füzetekre, ha mi magunk, otthon is elkészíthetjük azokat? Videón mutatjuk, hogyan tehetsz szert a szupertrendi és környezetbarát iskolaszerekre. 

Csináld magad! 

Le a lakkal! Így készül a vegyszermentes körömlakklemosó

Sok nő tudja: a körömlakk eltávolítása a manikűr kellemetlen része. Ráadásul a boltokban kapható lemosók többsége tele van a környezetre is ártalmas anyagokkal. A vegyszermentes, házilag elkészíthető körömlakklemosóval azonban könnyen orvosolhatjuk a problémát. Mutatjuk a receptet!

Csináld magad! 

Így készül a parafa kert

Akkor sem kell lemondanunk a kertészkedés örömeiről, ha lakásban élünk. Kezdő barkácsolóként ugyanis parafából is építhetünk magunknak impozáns kertet – videón mutatjuk, hogyan! 

Csináld magad! 

Virágzó újrahasznosítás: így készíthetünk trendi kaspókat

Kedvenc növényeinkhez szép cseréptartó dukál. Ám mielőtt méregdrágán új virágtartót vennénk, érdemes körülnézni az otthonunkban, hátha akad egy PET-palack, egy üres konzervdoboz vagy egy megunt ruhadarab – ezekből ugyanis néhány perc alatt csodaszép kaspót készíthetünk. Mutatjuk, hogyan!

Csináld magad! 

Reflektorfényben a lyukas harisnyák

A makramé egy könnyen elsajátítható, praktikus technika, amellyel dísztárgyakat, kiegészítőket és légies ruhadarabokat is készíthetsz. A tönkrement színes harisnyák például virágtartóként kezdhetnek új életet.

Csináld magad! 

Frappáns búcsú a műanyag evőeszközöktől

Az egyszer használatos evőeszközök helyét a boltokban lassan átveszik a környezetbarát, lebomló alternatívák. Ha az otthonodban ráakadsz egy csomag kallódó plasztikkanálra, felejtsd el az eredeti funkcióját. Készíts belőlük inkább egy vidám installációt, amely a szobád dísze lehet.

Csináld magad! 

Szütyő, szatyor, cekker, batyu...

Lassan már nem csak divat és extra figyelem kérdése, elvárássá válik, hogy a boltokból legalább a műanyag bevásárlószatyrot ne vigyük haza. De ez nem jelenti, hogy újabb tárolók beszerzésére kell adni a fejünket, egy kis átalakítással szinte bármilyen használaton kívüli ruhadarab táskává avanzsálhat.

Csináld magad! 

Szinpompás zsírkréták körforgása

A kisiskolások és óvodások kedvenc rajzeszközét szinte lehetetlen annyira elkoptatni, hogy az apró kezek ne kanyarítsanak vele örömmel újabb és újabb királylányokat vagy versenyautókat – de ha ez mégis megtörténne, eszedbe ne jusson a tarkabarka kis csonkokat a kukába hajítani. 

Csináld magad! 

A csetreszek sem vesznek kárba

A magányosan maradt bögrék, tányérok, életlenné vált sajtreszelők általában a lomtalanításban, majd a szemétlerakóban végzik – pedig ha kicsit elengedjük a fantáziánkat, számos olyan funkciót kiötölhetünk, amelyben fényesen megállhatnák a helyüket, és még jól is mutatnak.

Csináld magad! 

Nagydobra verjük: a veterán mosógépnek is lehet második élete

Az elhasználódott elektromos berendezések gyakran az árokszélre vetve csúfítják környezetünket, pedig különleges lehetőségek rejlenek bennük – így például a kiszolgált mosógépek dobja is számos szerepben tűnhet fel a ház körül.

Csináld magad! 

Építs egy takaros kis hotelt a kertedbe!

Főleg nagyvárosi kertekben, teraszokon lehet nagyon hasznos a méhszálloda, de a természet egésze szempontjából is üdvös, ha a beporzók minél több helyen találnak a számukra is ideális körülményeket.

Csináld magad! 

Egyszer véget érnek az esős napok...

Az esernyők sajnos jellemzően nem tartoznak a legstrapabíróbb és legtartósabb használati tárgyak közé. De akkor se hajítsuk a kukába a reménytelenül eltorzult darabot, ha már nincs remény a megjavítására.

Csináld magad! 

Újrahasznosvarrás

Ha egy ruhaneműnk megsérül, vagy valamilyen okból alkalmatlanná válik a viselésre, használatra, akkor sem kell azonnal a kukában végeznie. Legyen szó akár egy használati tárgyról vagy a kedvenc kabátunkról, az „újrahasznosvarrással” megmenthetjük az enyészettől. (Kép:pixnio.com)

hulladekvadasz.hu
Csináld magad! 

Az IKEA környezettudatos kreativitásra csábít

Az IKEA nullaforintos környezetbarát kollekciójával érzékletesen mutat rá, hogy egy-egy tárgy felhasználása és némi ötletesség árán mennyi mindent hozhatunk létre. 

Csináld magad! 

Minden szendvics ilyen tasakról álmodik!

Legyen szó iskolai kirándulásról, munkahelyi nasiról vagy családi piknikről, az otthonunktól távol elköltött étkezések során gyakran a szemetest is jóllakatjuk. Pedig magunk is készíthetünk praktikus ételtárolókat, amelyekben a maradék is könnyűszerrel hazajöhet velünk.

Csináld magad! 

A vidám hernyótól a lámpafüzérig

A húsvétkor felhalmozódó tojástartók fordulatos és váratlan módokon találhatnak új otthonra nálunk a kiskertünktől a gyerekszobánkig.

Csináld magad! 

Tojásfestés húsvét után?

De még mennyire! A húsvéti tojások után maradt színes csészécskék, cserepek és „pikkelyek”  kiváló alapanyagként szolgálhatnak egy vidám hangulatú mozaikhoz, apró virágládákhoz vagy éppen meghitt mécsesekhez.