2020. augusztus 6., Berta, Bettina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Csináld magad! 

Egy PET-palack is felüdülést hozhat az eltikkadt kertednek

Egy szép kert szemet gyönyörködtető, ám szorgalmas munkát is igényel: a száraz időszakban gyakrabban van szükség a locsolásra. Jó segítség lehet egy kerti öntözőrendszer, azt beszereltetni azonban nem olcsó mulatság. Egy praktikus csináld magad megoldás azonban kiválthatja a gépesítettet: ez a PET-palackos locsoló.

Csináld magad! 

Folt hátán folt – a sokat látott textíliák bája

A tudatos vásárlás és a környezetbarát divat térnyerésével a tartós megoldások és a javítás is újra létjogosultságot nyert, sőt: egyenesen trendi. A toldozás, foltozás, hímzés és stoppolás nem diszkrét pótmegoldás, nyílt állásfoglalás és a ruha dísze lett.

Csináld magad! 

Tetten ért klímaváltozás – hogy ne veszítsük el a fonalat

A kötött vagy horgolt hőmérséklet-takarók kézzelfogható és látványos lenyomatai az időjárás – vagy ha történeti léptéket választunk, akár a klíma – alakulásának.

Csináld magad! 

Vértezd fel magad saját készítésű dezodorral a kánikulára

A kézműves dezodor az izzadságot ugyan nem szünteti meg, de a kellemetlen szagokat igen.

Csináld magad! 

Szárba szökkenő jókívánságok

Készíts mutatós ajándékkísérőt, amely nemcsak a kedves szavakkal, de egy szép virág vagy ízletes fűszer ígéretével is mosolyt csal az arcokra. Magpapírgyártásra fel!

Csináld magad! 

Foltvarrás: amikor a kósza, apró textilfecnik is megdicsőülnek

A patchworktechnika történetének kezdetei több ezer évre nyúlnak vissza.

Csináld magad! 

Cipő, csésze, gumikacsa – mit mivel ragasszak meg?

Ha ragaszkodsz a tárgyaidban testet öltött nyersanyagok és energia minél alaposabb kihasználásához, érdemes ellesned azokat a fortélyokat, amelyekkel szükség esetén megreparálhatod őket.

Csináld magad! 

Hasznosítsd újra a kiürült üvegeket!

Egy kiürült ablaktisztító spricnijét és egy ásványvizes vagy szörpös üveget összeházasítva stílusos tárolóra tehetsz szert a kedvenc házi készítésű tisztítószereid számára.

anapfenyillata.cafeblog.hu
Csináld magad! 

Hozd újra formába a törött kozmetikumokat!

A kézügyességed nem csak a hulladékok vagy rendhagyó alapanyagok kreatív újrahasznosításánál jöhet kapóra. Egy kis javítással új esélyt adhatsz például a törött szemhéjpúdereknek vagy rúzsnak is. Így jobban hasznosul a termék előállítására fordított energia, és a hulladékod mennyiségét is csökkentheted.

Csináld magad! 

Így készíts WC-tisztító és -illatosító „bombát” házilag!

Ahhoz, hogy semlegesítsd a kellemetlen szagokat és elűzd a baktériumokat, valamint a vízkövet például a WC-csészédből, házilag is készíthetsz jól működő tisztítószert a leghétköznapibb alapanyagokból. Ráadásul szinte fillérekből!

hulladekmentes.hu
Csináld magad! 

Csak egy kupac fecni, szita és türelem kérdése...

...hogy magad számára készíts izgalmas textúrájú újrahasznosított papírokat, amelyekkel igazán egyedivé teheted a scrapbook-, kollázs- vagy egyéb technikával készülő alkotásaidat.

Csináld magad! 

Egy vödörnyi ötlet

Egy masszív anyagból készült – például a festés után megmaradt – vödörből mutatós ülőkét készíthetünk, amely a teraszon vagy a nappaliban is megállja a helyét.

Csináld magad! 

Így tüntetheted el a csúnya karcolásokat a fabútorról

Konyhakéssel, kulcscsomóval, fém játék autóval, de voltaképpen bármivel, aminek éle van, egy pillanat alatt csúnya karcolás ejthető a gyönyörű fabútoron.
A nem túl világos, de nem is sötét fabútor kisebb karcolásainak eltüntetéséhez nagyon jól beválik a dió.

femina.hu
Csináld magad! 

Egy kis pepecseléssel otthon is felkészülhetsz a napsütésre

Már egyre több üzletben beszerezhetsz környezet- és bőrbarát naptejet, de ha nyitott vagy a kísérletezésre, magadnak is készíthetsz fényvédő krémet.

Csináld magad! 

Csak néhány guriga, és máris ugrál a marionett-kiskutya

A vécépapír-guriga igazi klasszikusnak számít az újrahasznosítás terén. Ez a bájos kis eb azonban új szintre emeli a műfajt, és korosztálytól függetlenül jókedvet visz a barkácsolásba.

Csináld magad! 

Mire nem jó egy fémhordó!

Egy fémhordó a nappalitól a kertig, a sütögetéstől a kertészkedésig számtalan helyen és funkcióban hasznosulhat.

Csináld magad! 

Minden kis darab anyag aranyat ér

Aki textillel dolgozik, folyamatosan szembesül az anyagvégek és leeső darabok hasznosításának dilemmájával. Íme, egy kézenfekvő megoldás: némi tekergetéssel és csavargatással bohókás és sokféleképp hasznosítható fonal készülhet belőlük.

Csináld magad! 

Újrahasznosítás virágos hangulatban

A tavasz, a kora nyár a leghálásabb időszak a pompás virágkompozíciók elkészítéséhez. De felesleges kaspóbeszerző körútra indulni – ami a házban lom, a kertben gyakran frappáns és praktikus virágcseréppé léphet elő.

Csináld magad! 

A becses kis darabok új formában szolgálhatják tovább nyurga tulajdonosaikat

Nem minden kinőtt gyerekruha alkalmas a továbbadásra. Olykor már nincsenek kifogástalan állapotban, máskor egy-egy emlékezetes darabtól nincs szívünk megválni. A kedves minták, pihe-puha anyagok új funkcióval felruházva továbbra is használatban maradhatnak a gyerekszobában.

Csináld magad! 

Mire nem jó egy (két) borosdugó!

Legyen szó praktikus edényfogóról, elegáns képkeretről vagy dizájnos üzenőtábláról, a kis parafa hengerek számos helyzetben kínálnak frappáns megoldást. Véletlenül se végezzék a kukában!