2020. október 27., Szabina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Csináld magad! 

Új esélyt a nyugdíjas tepsiknek!

Ha egy sütőforma vagy tepsi tapadásmentes bevonata megsérül, egészségünk érdekében száműznünk kell a konyhából. De a karcos, horpadt vagy éppen kihasználatlan darabok más szerepben és köntösben még jó szolgálatot tehetnek az otthonunkban.

Csináld magad! 

Olykor megéri a feje tetejére állítani a dolgokat

Egy öreg szék például némi barkácsolás és ráncfelvarrás után ötletes polcként folytathatja a pályafutását. Mutatjuk, hogyan!

Csináld magad! 

Egy rendhagyó ötlet a kert és a papírok szerelmeseinek

A levágott füvet nem csak tápláló humusz vagy a nemkívánatos növényeket távol tartó mulcs formájában hasznosíthatod. Ha szívesen pepecselsz, akár saját, finom zöld színben játszó papírt is készíthetsz belőle, ami izgalmas dekorációk és csomagolóanyagok kiindulópontja lehet. Mutatjuk, hogyan!

Csináld magad! 

Egy csipetnyi csipkével is sokra mehetsz

A légies kis indák, finom virágok nemcsak a ruhákon mutatnak jól, de ékszerként is megállják a helyüket – így egy centiméternek sem kell kárba vesznie.

Csináld magad! 

Mielőtt a lyukas gumikesztyűt a kukába hajítanád...

Gondold át: nem lenne szükséged néhány erős gumigyűrűre, egy praktikus üvegnyitóra vagy esetleg egy többször használható szösztelenítőre?

Csináld magad! 

Szívesen emelnél egy szállodát a kerted szorgos kis munkásainak?

Az IKEA ingyenes tervekkel segít, hogy a beporzásban fontos szerepet játszó magányos méheket minél több kertben várja egy-egy hívogató méhhotel.

Csináld magad! 

Hipp-hopp, megjavul a flipflop

Továbbra is hatalmas divat az egyszerű strandpapucs, csakhogy többnyire nem éppen a legstrapabróbb darabról van szó. Ez abból is jól látszik, milyen sűrűn borítják az elszakadt darabok a tengerpartokat – pedig ha megadták magukat, néhány apró trükkel könnyen meghosszabbíthatuk a pályafutásukat.

Csináld magad! 

Régi biciklikből utcanévtáblák

Régi biciklik, kosarak és kaspók újrahasznosításával, no meg a közösség összefogásával készítettek egyedi, látványos, mosolyra fakasztó utcanévtáblákat a Bakony lábánál található Gic községben. 

Csináld magad! 

Öt kérdés és öt válasz a krétafestékről

Le kell-e csiszolni a bútort festés előtt? Ha nem csiszolom le, akkor is sima lesz a felület? Nem fedte be az első réteg, csúnya lesz? Már festett bútort újra tudok festeni? Büdös? Lássuk a válaszokat!

okoanyumag.hu
Csináld magad! 

Makramés cipőtartó

Annyira szeretem, amikor egy DIY-projektben egyszerre kap szerepet az újragondolás, az újrahasznosítás, a kreativitás, a kézügyesség, egy gyerekkorban megtanult technika és persze némi matek, hogy optimalizálva a méreteket, a lehető legkevesebb hulladék keletkezzen. Az előszobai fogasból készült cipőtartó polc pont ilyen.

juditu.hu
Csináld magad! 

Nyaralási hangulat az otthonodban

Hangulatos csináld magad tanácsok egy otthoni nyaraláshoz, amelyekkel úgy is kikapcsolódhatsz, ha ezt a nyarat a lakásban vagy a házban töltöd.

nlc.hu
Csináld magad! 

Környezetbarát leszámolás az izzadságfoltokkal

A nyári melegben természetes, hogy a testünk izzadással igyekszik hűteni magát, ez azonban a dezodorokkal vegyülve nehezen eltávolítható foltokat okozhat, amelyekkel a folttisztítók is nehezen birkóznak meg. Hatékony és mégis természetbarát csináld magad megoldásokat mutatunk be a kellemetlen jelenség megoldására.

Csináld magad! 

Egy PET-palack is felüdülést hozhat az eltikkadt kertednek

Egy szép kert szemet gyönyörködtető, ám szorgalmas munkát is igényel: a száraz időszakban gyakrabban van szükség a locsolásra. Jó segítség lehet egy kerti öntözőrendszer, azt beszereltetni azonban nem olcsó mulatság. Egy praktikus csináld magad megoldás azonban kiválthatja a gépesítettet: ez a PET-palackos locsoló.

Csináld magad! 

Folt hátán folt – a sokat látott textíliák bája

A tudatos vásárlás és a környezetbarát divat térnyerésével a tartós megoldások és a javítás is újra létjogosultságot nyert, sőt: egyenesen trendi. A toldozás, foltozás, hímzés és stoppolás nem diszkrét pótmegoldás, nyílt állásfoglalás és a ruha dísze lett.

Csináld magad! 

Tetten ért klímaváltozás – hogy ne veszítsük el a fonalat

A kötött vagy horgolt hőmérséklet-takarók kézzelfogható és látványos lenyomatai az időjárás – vagy ha történeti léptéket választunk, akár a klíma – alakulásának.

Csináld magad! 

Vértezd fel magad saját készítésű dezodorral a kánikulára

A kézműves dezodor az izzadságot ugyan nem szünteti meg, de a kellemetlen szagokat igen.

Csináld magad! 

Szárba szökkenő jókívánságok

Készíts mutatós ajándékkísérőt, amely nemcsak a kedves szavakkal, de egy szép virág vagy ízletes fűszer ígéretével is mosolyt csal az arcokra. Magpapírgyártásra fel!

Csináld magad! 

Foltvarrás: amikor a kósza, apró textilfecnik is megdicsőülnek

A patchworktechnika történetének kezdetei több ezer évre nyúlnak vissza.

Csináld magad! 

Cipő, csésze, gumikacsa – mit mivel ragasszak meg?

Ha ragaszkodsz a tárgyaidban testet öltött nyersanyagok és energia minél alaposabb kihasználásához, érdemes ellesned azokat a fortélyokat, amelyekkel szükség esetén megreparálhatod őket.

Csináld magad! 

Hasznosítsd újra a kiürült üvegeket!

Egy kiürült ablaktisztító spricnijét és egy ásványvizes vagy szörpös üveget összeházasítva stílusos tárolóra tehetsz szert a kedvenc házi készítésű tisztítószereid számára.

anapfenyillata.cafeblog.hu