2021. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Régi pólók újszerű megközelítésben

Minden háztartásban akad olyan póló, amely már kiszolgálta az idejét: megfakult, elszakadt, vagy valamilyen kivehetetlen folt éktelenkedik rajta, viselésre már nem alkalmas. Attól azonban, hogy hordhatatlan, nem kell azonnal szemétté válnia:  egy egyszerű kreatív ötlettel könnyedén új funkciót találhatunk neki a háztartásunkban.

Ráadául számos olyan lehetőség van a pólók otthoni újrahasznosítására, amelyhez még különösebb kézügyességre sincs szükség.

Kutyajáték

Vágjuk csíkokra a pólókat, majd a csíkokat fonjuk össze – minél nagyobb testű a kutyánk, annál több és hosszabb pamutcsíkot válasszunk. Egy yorkshire terriernek gyerekruhából is dolgozhatunk, de egy vizslánál például már érdemes felnőtt méretből választanunk. Az összefont anyagokat a végeken csomózzuk össze. Mosásnál a játékot érdemes mosózsákba tenni, hogy ne bomoljon ki. Szintetikus mosószert és öblítőt ne használjunk.

Törlőruha

Nem szükséges a boltban vásárolnunk takarításhoz szükséges törlőkendőket: az elhasznált pólókat nemcsak a padló, de a bútorok vagy a konyhapult száraz és nedves takarítására is tökéletesen alkalmasak. Nincs más dolgunk, mint a célnak leginkább megfelelő méretűre vágni őket.

Ágytakaró

Sok olyan póló van, ami a rajta lévő minta miatt kedves a viselőjének. Ha magát a ruhadarabot már nem is, de a mintát szeretnénk megmenteni, készítsünk belőlük ágytakarót: vágjunk azonos méretű négyzeteket a pólók mintás elejéből, majd ezeket egy varrógéppel varrjuk össze. A takaró hátoldala lehet egy pléd vagy egy lepedő.

Fonott öv

Egy olyan pólóból, aminek mindig is szerettük a színét, pillanatok alatt egyedi övet készíthetünk. Csíkozzuk fel a pólót, majd fonjuk össze a csíkokat – hogy milyen hosszan, ahhoz vegyünk mintát a kedvenc övünkről. A fonás befejezése után a végeket varrjuk el varrógéppel, majd az egyik végére fűzzünk két övkarikát, hajtsuk vissza az anyagot, és varrjuk le, ezáltal rögzítve a karikákat. 

Szatyor

A kedvenc pólónkat szatyorrá is alakíthatjuk. Nem kell mást tennünk, mint összevarrni a póló alját, levágni az ujjait, és készen is van a legújabb környezetbarát bevásárlószatyor.

Horgolt különlegességek

Aki jártasabb a kézimunkában, még izgalmasabb vizekre merészkedhet! Egy nagyfejű horgolótű segítségével nemcsak szönyeget, de akár lámpabúrát vagy párnahuzatot is készíthetünk megunt, tönkrement pólóinkból. A horgolási útmutatók – akárcsak a további újrahasznosítási tippek – az alábbi linken találhatók.

 

 

Neked ajánljuk
Szeptemberben minden kis tenyér, zseb és táska tele van vadgesztenyékkel Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak Húsz helyszínnel nőtt a bioszféra-rezervátumok hálózata Környezetvédelmi stratégiájának részeként zöldíti gépjárműflottáját a Vodafone Három év alatt harminc százalékkal csökkent a koalák száma
Tovább a forrásra: 365.reblog.hu
Vissza
Hírfolyam