2020. október 22., Előd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mi legyen a megunt pulcsik sorsa?

A ruhák jönnek-mennek, az ízlésed változik, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne felhasználni máshogy, teljesen új funkciót, új életcélt adva nekik. Az újrahasznosítás nemcsak a környezetet védi, de még szemet és lelket gyönyörködtető eredménnyel is járhat. 

1. Ajándék vagy karácsonyfadísz

Ehhez pár hímzőkeretet vásárolni kell, de abszolút megéri a befektetést. Annyi csupán a dolgod, hogy kivágod a pulcsiból, egyéb anyagból azt a mintát, amely a legjobban tetszik és a hímzőkeretbe feszíted. 

Fotó: Home Dzine

2. lábszárvédő

A pulcsik ujjaiból lábszárvédő készülhet, amely egyrészt melegít, másrészt még jól is néz ki, ahogy kilóg a csizma szárából. 

Fotó: allthingsgd.com

 3. Rózsapárna

Nem olyan bonyolult, amilyennek első ránézésre látszik, főleg, hogy az alkotó tippje megment a varrástól: nemes egyszerűséggel ragasztópisztollyal erősítette rá a párnára az anyagdarabokat. Vágj csíkokra egy vékonyabb pulcsit, keríts egy kerek párnát, vagy ha nincs, akkor pár öltéssel a párna sarkait bevarrva máris kapsz egy majdnem kerek párnát. Tekerd fel az egyik anyagdarabot szorosan, ragaszd a párnára, igazgasd addig, míg virágnak nem néz ki. Majd fogd a többi anyagot is, és tekerd köré, amíg meg nem unod, vagy végére nem érsz a párnának. 

Fotó: Fingerprints on the fridge

Az nlcafe.hu oldalon további kreatív ötleteket találhatunk, amelyekkel megunt pulcsinkból izgalmas lakberendezési tárgyak válhatnak.

Neked ajánljuk
Olykor megéri a feje tetejére állítani a dolgokat Új esélyt a nyugdíjas tepsiknek! Dicséretes felelősségvállalás: a jelentős szennyezésforrásnak számító vállalat beszállt a takarításba A klímaváltozás kapcsán az egyik kulcsszó az alkalmazkodás Így készül a házi légfrissítő gél
Tovább a forrásra: nlcafe.hu
Vissza
Hírfolyam