2021. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mi legyen a megunt pulcsik sorsa?

A ruhák jönnek-mennek, az ízlésed változik, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne felhasználni máshogy, teljesen új funkciót, új életcélt adva nekik. Az újrahasznosítás nemcsak a környezetet védi, de még szemet és lelket gyönyörködtető eredménnyel is járhat. 

1. Ajándék vagy karácsonyfadísz

Ehhez pár hímzőkeretet vásárolni kell, de abszolút megéri a befektetést. Annyi csupán a dolgod, hogy kivágod a pulcsiból, egyéb anyagból azt a mintát, amely a legjobban tetszik és a hímzőkeretbe feszíted. 

Fotó: Home Dzine

2. lábszárvédő

A pulcsik ujjaiból lábszárvédő készülhet, amely egyrészt melegít, másrészt még jól is néz ki, ahogy kilóg a csizma szárából. 

Fotó: allthingsgd.com

 3. Rózsapárna

Nem olyan bonyolult, amilyennek első ránézésre látszik, főleg, hogy az alkotó tippje megment a varrástól: nemes egyszerűséggel ragasztópisztollyal erősítette rá a párnára az anyagdarabokat. Vágj csíkokra egy vékonyabb pulcsit, keríts egy kerek párnát, vagy ha nincs, akkor pár öltéssel a párna sarkait bevarrva máris kapsz egy majdnem kerek párnát. Tekerd fel az egyik anyagdarabot szorosan, ragaszd a párnára, igazgasd addig, míg virágnak nem néz ki. Majd fogd a többi anyagot is, és tekerd köré, amíg meg nem unod, vagy végére nem érsz a párnának. 

Fotó: Fingerprints on the fridge

Az nlcafe.hu oldalon további kreatív ötleteket találhatunk, amelyekkel megunt pulcsinkból izgalmas lakberendezési tárgyak válhatnak.

Neked ajánljuk
Szeptemberben minden kis tenyér, zseb és táska tele van vadgesztenyékkel Fűszerkeveréket, fűszersót házilag is készíthetsz magadnak! Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak Környezetvédelmi stratégiájának részeként zöldíti gépjárműflottáját a Vodafone Három év alatt harminc százalékkal csökkent a koalák száma
Tovább a forrásra: nlcafe.hu
Vissza
Hírfolyam