2022. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Evőeszköztartót minden táskába!

Biztosan időbe telik majd, míg az Európai Bizottság új javaslata, amely az egyszer használatos műanyag termékek visszaszorítását célozza, a mindennapjainkra is hatással lesz. De mi már most is dönthetünk úgy, hogy elkerüljük például az eldobható evőeszközök használatát. Ha felszereljük magunkat egy praktikus és esztétikus evőeszköztartóval, bárhol tiszta lelkiismerettel fogyaszthatjuk el ebédünket.

Az evőeszköztartóhoz csak két darab, nagyjából 50x25 cm-es vászonra lesz szükségünk. Pamut vagy puplin is megfelelő – mivel nem feltétlenül lesz lehetőségünk az evőeszközök elmosogatására, érdemes könnyen tisztítható anyagokban gondolkozni. (Kísérletező kedvűek viaszos vásznat is alkalmazhatnak, a könnyebb tisztíthatóság érdekében.)

Hozzávalók:

  • 2 db 25x50 cm-es vászon
  • 50-cm-es pamutszalag 

A kivasalt vásznakat színoldalukkal egymás felé fordítjuk, a félbehajtott szalagot középtájon a két vászon között gombostűvel rögzítjük. A vásznakat, nagyjából 1 cm-es szegélyt hagyva, egy 10 cm-es szakasz kivételével körbevarrjuk.

Fotó: therogueginger.com

A megmaradt lyukon keresztül kifordítjuk az evőeszköztartót, átvasaljuk, majd a kimaradt részt is levarrjuk.

Fotó: therogueginger.com

Kialakítjuk a zsebeket: mintegy 10 cm-es ráhajtást készítünk a kendő rövidebb oldalán, mindkét oldalon levarrjuk, majd az evőeszközeink adottságainak megfelelő távolságokra osztásokat alakítunk ki:

Fotó: therogueginger.com
Fotó: therogueginger.com

Az evőeszköztartóba többször használható műanyag evőeszközök, de akár azok bambusz alternatívái is kerülhetnek. A koktélok szerelmesei/kisgyerekes anyukák akár fém szívószálat is bekészíthetnek maguknak.

Neked ajánljuk
A régi karácsonyok is üdvözletüket küldik A téli esték kiválóan alkalmasak a fonalmaradékok eltűntetésére Hangulatos és illatos esték az újrahasznosítás jegyében Magyar kutatás: előre jelezhetők lesznek a kártevők és a kórokozók Az elszabaduló felmelegedés esélyét a részeredményeket hozó klímacsúcs csak csökkenteni tudta
Tovább a forrásra: therogueginger.com
Vissza
Hírfolyam