2019. július 20., Illés
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hangolódj az iskolakezdésre saját krétatáblával!

Ha a sufninkban a kidobásra szánt tárgyak közt lapul egy régi gyúródeszka, használaton kívüli polc vagy hátlap, egy kis táblafestékkel praktikus táblát készíthetünk. Használhatjuk dekorációs célra, üzenőfalként, játékhoz vagy a gyerekek készségfejlesztésére is.

Krétatábla készítésére bármilyen sima felületű natúr falap alkalmas. Fontos, hogy a felülete jól tapadó, sima és pormentes legyen.

Festéshez táblafesték vagy krétafestékspray használható. A hagyományos táblafestéket két rétegben érdemes felvinni a felületre. (A hivatalos leírás szerint 100 ml egy négyzetméterre elegendő.)

Az akrilbázisú festéket száraz háztartási szivaccsal vagy szivacshengerrel viheted fel a legkönnyebben. Így gyorsabban lehet vele haladni, és szépen, egyenletes tapad a festék. Az első festésnél még nem feltétlenül tökéletes a fedés, de száradás után felviheted a második réteget, ekkor már tökéletes festett felületet kapsz.

Fotó: Pixabay.com

Hagyd a festéket teljesen megszáradni – a legjobb, ha 24 órát vársz. Ezután rajzolhatsz, írhatsz rá krétával vagy krétafilccel. A kréta nedves ronggyal vagy szivaccsal törölhető. A krétafilc eltávolítása nehezebb, de lemosható, előnye, hogy nem porzik, és nagyon szépen fog, feliratos táblához (pl. kedvenc gondolatnak, idézetnek), dekorációs célra ez a megoldás esztétikusabb.

Mire hasznosíthatod a krétatáblát?

Szórakoztató és készségfejlesztő eszközként a gyerekeknek, az Activity rajzos feladataihoz, üzenőtáblaként, teendőlistához vagy szavak memorizálásához is használhatod, de felírhatod rá a heti menüt, vagy akár fotók mulatságos feliratokkal tarkított hátteréül is szolgálhat.

Fotó: Pixabay.com
Neked ajánljuk
Szütyő, szatyor, cekker, batyu... Nagydobra verjük: a veterán mosógépnek is lehet második élete A csetreszek sem vesznek kárba Több százezer embernek kell elmenekülni a dél-ázsiai árvíz miatt Időjárásjelentés 2050-ből
Tovább a forrásra: eletszepitok.hu
Vissza
Hírfolyam