2019. február 21., Eleonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Pulcsimentő patchworktakaró

Ahogy közeledik a hideg idő, újra előkerülnek a tavalyi gyapjúpulóverek. Ha egyikről-másikról kiderül, hogy valamiért már nem hordható, takaróként még új esélyt kaphatnak rá, hogy a borongós napokon színeikkel és melegükkel beburkoljanak.

Érdemes ismerősöktől, használtruházati boltok leárazásain is begyűjteni egymással harmonizáló színű darabokat.

  • A pulóverekről először el kell távolítani a gombokat és a cipzárakat, majd a hasonló színűeket együtt mosva, a hideg-meleg vizet váltogatva nemezelni kell őket. (A pulcsikat ehhez érdemes párnahuzatba tenni, hogy ne szöszözzék össze a mosógépünket. Ha farmert vagy más súlyos ruhadarabot is teszünk a mosáshoz, meggyorsíthatjuk a folyamatot).
  • A kimosott pulóverekből egyforma négyzeteket vágunk (meggyorsíthatjuk ezt a lépést, ha kartonból sablont készítünk, és textilvágóval körbevágjuk).
Fotó: www.yellowsuitcasestudios.com
  • A varrás előtt érdemes egymás mellé rendezgetni a darabokat, majd a tervet lefényképezni: így könnyebb lesz az összeillesztés.
  • A négyzeteket egyenes öltésekkel, négyesével egymáshoz varrjuk, majd a nagyobb darabokat összedolgozzuk.
Fotó: www.yellowsuitcasestudios.com
  • A takaró sarkait lekerekíthetjük egy tányért használva sablonnak.
  • A hátoldalát egy azonos méretű gyapjúanyagból készítsük el, pelenkaöltéssel vagy varrógéppel rögzítsük a kész takaróhoz.
Fotó: www.yellowsuitcasestudios.com
Neked ajánljuk
Hova tegyem?! Akaszd a füledre! Mit teremtettek az alkotó energiák? Műanyag hajóval küzdenek az óceánok teleszemetelése ellen Ezért rózsaszín Somogyszobon és Bolháson a csapvíz Chicago is megújulóra váltana
Tovább a forrásra: yellowsuitcasestudios.com
Vissza
Hírfolyam