2019. augusztus 18., Ilona
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Környezetbarát szöszök, természetes szövetek

A tudatos fogyasztók elvárásaihoz alkalmazkodó divatvilág nyomdokain járva saját kreációinkhoz is érdemes előnyben részesíteni a környezetbarát, egészséges textíliákat. Ezzel nemcsak a hobbink ökológiai lábnyomát csökkenthetjük, de magunk és a családunk egészségéért is sokat tehetünk. 

A klasszikus, nagy múltra visszatekintő alapanyagok közül érdemes kiemelni a gyapjút és a kendert. Mindkettőhöz hozzájuthatunk hazai forrásból is, sőt: a kártolás, fonás vagy szövés szerelmesei az alapanyagok beszerzését követően maguk is elkészíthetik a varráshoz, kötéshez szükséges környezetbarát szövetet, fonalat.

A pamut hívei egyre több boltban, webshopban tudják beszerezni az anyag bio-, illetve organikus változatait (fabrikashop.hu, pamutti.hu), amelyeket vegyszerek használata nélkül termesztenek és dolgoznak fel.

Fotó: Chris/flickr.com

Szintén természetes alapanyag a parafa, illetve a cellulóz vagy latex és papír vegyítésével előállított SnapPap vagy „tyvek“ is.

A recity.hu írásából további, növényi alapú textíliákat is megismerhetünk, amelyekkel egyelőre elsősorban a tehetős divattervezők kísérletezhetnek, de a jövőben talán az egyszerű halandók varrógépei alá is eljutnak majd.  

Neked ajánljuk
Virágzó újrahasznosítás: így készíthetünk trendi kaspókat Reflektorfényben a lyukas harisnyák Egy árnyoldalak nélküli megoldás Portugáliából Környezetbarát startupokkal is dolgozik az IKEA Életveszélyes a lébényi erdő
Tovább a forrásra: recity.hu
Vissza
Hírfolyam