Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 6., Bíborka, Vilmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

„Süssünk” karácsonyra madárkalácsot is!

Ha szeretnénk saját kezűleg készített finomsággal meglepni a környékbeli madarakat, amely elegendő energiát ad nekik, hogy átvészeljék a nagy téli hideget, egyszerűen készíthetünk madárkalácsot számukra.

Bár magvakat, cinkegolyót a gazdaboltokban is kaphatunk, nagyobb élmény, ha saját magunk készítjük el a madarak ebédjét – a tevékenységből akár egy vidám családi program is kerekedhet, amelynek megkoronázásaképp együtt figyelhetjük az ablakunk alatt összegyűlt lakmározó madárseregletet – javasolja a napidoktor.hu.

hozzávalók

A madárkalácshoz csak marhafaggyúra és magvakra van szükségünk. Előbbit bármelyik hentesnél beszerezhetjük. Célravezető, ha előre szólunk, hogy szükségünk lenne a faggyúra, mert a húsról levágva rendszerint kidobják – a felhasználás szempontjából ugyanis hulladéknak számít. A legjobb, ha sózatlan, nem pirított magokat választunk, például napraforgót, diót, mogyorót, kölest, mákot.

Elkészítés

Mi sem egyszerűbb: olvasszuk fel a faggyút, töltsük műanyag poharakba vagy akár üres tejfölös, joghurtos pohárba, és szórjuk bele a magvakat. Tücsökkel, lisztbogárlárvával is megbolondíthatjuk a madárcsemegét. Érdemes egy erősebb madzagot is helyeznünk a keverékbe, amelynél fogva később felakaszthatjuk. Ezután már csak meg kell várnunk, míg megdermed a „kalács”.

Neked ajánljuk
Praktikus palántabölcsők az újrahasznosítás jegyében Játékos hétköznapok az újrahasznosítás jegyében A kiszolgált nyakkendők a gyerekszobába vágynak Ingyen varr szájmaszkot egy varrónő, a szabásmintát is közreadta A Tesla hamarosan a közlekedési lámpák jelzéseit is felismerheti
Tovább a forrásra: napidoktor.hu
Vissza
Hírfolyam