2019. július 20., Illés
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mit teremtettek az alkotó energiák?

Mások jól sikerült alkotásai kiváló inspirációforrást jelenthetnek, ha ötleteket vadászunk meglévő alapanyagaink, eszközeink kihasználásához. Az idei Alkotó Energia pályázatra beérkezett művekből sem lesz nehéz ihletet meríteni.

A nevezők két életkori csoportban, négy kategóriában küldték be alkotásaikat a versenyre. A legtöbb nevezés a Do It Yourself! (DIY) dekorációk és ajándéktárgyak témában érkezett, de a tavalyinál több alkotás jelent meg a bútor- és használatitárgy-készítés, funkcióváltás kategóriában is.

A nevezések több mint ötöde bútorfelújítás és -átalakítás volt, minden harmadik pályázó pedig hulladék és maradék anyagból készített lakberendezési, használati tárgyat vagy gyermekjátékot.

Hulladék és maradék anyagok újrahasznosításával készült lakberendezési használati tárgyak és gyermekjátékok, I. helyezett: Ódor Zoltán, Mélykút Fotó: alkotoenergia.hu

A pályázatokat a magyarországi Csináld magad! mozgalom képviselőiből álló hétfős zsűri értékelte, az elismeréseket március 2-án adják át Pakson.

Az új életre keltett bútorokon, hangszereken kívül hűtőszekrénnyé alakított benzinkúti töltőoszlop, marmonkannába rejtett italkészlet, fahulladékból készült dizájnkerékpár és elhasznált vitorlából varrt táska is szerepel a díjazott alkotások között.

DIY dekorációk és ajándéktárgyak, I. helyezett: Erényi Zsuzsanna, Martonvásár Fotó: alkotoenergia.hu

„Az Alkotó Energia kezdeményezés legfőbb célja annak bemutatása, hogy a környezet védelmében milyen kreatív módon hasznosíthatók újra az egyébként kidobásra szánt tárgyak, bútorok, anyagok, de fontos a társadalmi tudatosság fejlesztése is” – idézte Kovács Antalt, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatóját a Contextus.

A hagyományoknak megfelelően hamarosan a közönség is dönthet a beküldött alkotásokról, és bárki voksolhat a neki legjobban tetsző pályaműre az Alkotó Energia weboldalon.

Neked ajánljuk
Szinpompás zsírkréták körforgása A csetreszek sem vesznek kárba Minek mennénk fűszerért a boltba, ha otthon is termeszthetjük? Több százezer embernek kell elmenekülni a dél-ázsiai árvíz miatt Időjárásjelentés 2050-ből
Tovább a forrásra: contextus.hu
Vissza
Hírfolyam