2020. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Így készül a növénykerítés

A buja, zöld, vastag sövény kerítésnek is kiváló, ráadásul szinte teljesen eltakarja a privát szférát a világ elől. Most megmutatjuk, hogyan készül a szemet és szívet gyönyörködtető dús növényfal. 

Nem kell egyedül a növényekre bízni a munkát – a levelek felfuttatásához vagy a cserjék mögé ugyanúgy építhetünk rácsos kerítést, mégsem ugyanaz lesz a hatás, hiszen egy élő fal egész évben csodálatos színekkel kápráztat.

A dús növényfal titka, hogy a futónövények szárait egymáshoz közel kell elültetni, és ügyesen kell terelgetni a rácson. Ha cserjéből készítünk falat, akkor is oda kell figyelni, hogy olyan közel ültesd el a növényeket, hogy össze tudjanak fonódni az ágaik.

A buja, zöld, vastag sövény szinte teljesen eltakarja a privát szférát a világ elől Fotó: Pixabay

Mint minden növényt, az élő kerítést is ápolni kell. A fagyalsövényt például évente többször kell nyírni, hogy igazán szép és sűrű legyen, mert nagyon gyorsan nő, cserébe viszont formázhatjuk olyanra, amilyenre szeretnénk: kerekdedre, kocka alakúra, vagy akár szobrot is vághatunk belőle. A legjellegzetesebb sövénynövény a fagyal, de használhatunk tiszafát vagy piros bogyós tűztövist is.

A futónövények közül sem csak a borostyán teremtheti meg a vadregényes hangulatot a kertben. A vadszőlő vagy nemes szőlő hatalmas, látványos formájú levelei szintén szemet gyönyörködtetőek lehetnek, és tökéletesen rejtik el a kertet, ráadásul ősszel gyönyörűen kiszínezik a kerítést, amikor narancsvörösbe fordulnak.

Neked ajánljuk
Szívesen emelnél egy szállodát a kerted szorgos kis munkásainak? Egy csipetnyi csipkével is sokra mehetsz Így igazán kényelmes lehet a természet lágy ölén üldögélni Két fontos ok miatt is válasszunk hazait! Így teleltesd át az édesburgonyát
Tovább a forrásra: femina.hu
Vissza
Hírfolyam