2021. október 17., Hedvig
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sok kis szappan sokra megy

Ha bölcsen letettél a sokkal nagyobb ökológiai lábnyommal bíró folyékony szappanok használatáról, megszabadultál a velük járó műanyag csomagolóanyagoktól is. De mi legyen az apró szappantorzókkal, amik a tömbszappanok után maradnak? Se nem használhatók, se nem esztétikusak, kidobásuk mégis pazarlásnak tűnik.

Érdemes egy helyen gyűjtögetni a kis szappandarabokat, mert egy viszonylag egyszerű eljárással új szappant készíthetsz belőlük. Csak egy kevés olajra, használaton kívüli serpenyőre és kerevőkanálra és egy alkalmas formára lesz szükséged.

A szappanokat a kis zsiradékkal együtt melegítsd és kevergesd, amíg teljesen fel nem olvadnak. (Más receptek a vízzel főzést javasolják.) A masszát töltsd a kiolajozott formába, tömörítsd, egyengesd el. Egy nap száradás után kiveheted a formából – használatra kész!

Forrás: Survival + Stuff/youtube.com
Neked ajánljuk
Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak Két argentin város lakói mentették a gyilkos bálnákat (videó) A Volvo a fenntartható textíliák készítésében látja a jövőt A klímabarát innovációban látja a gazdaság jövőjét a francia elnök Mossunk okosan! Így növelhetjük ruháink élettartamát
Tovább a forrásra: youtube.com
Vissza
Hírfolyam