2020. szeptember 24., Gellért, Mercédesz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sok kis szappan sokra megy

Ha bölcsen letettél a sokkal nagyobb ökológiai lábnyommal bíró folyékony szappanok használatáról, megszabadultál a velük járó műanyag csomagolóanyagoktól is. De mi legyen az apró szappantorzókkal, amik a tömbszappanok után maradnak? Se nem használhatók, se nem esztétikusak, kidobásuk mégis pazarlásnak tűnik.

Érdemes egy helyen gyűjtögetni a kis szappandarabokat, mert egy viszonylag egyszerű eljárással új szappant készíthetsz belőlük. Csak egy kevés olajra, használaton kívüli serpenyőre és kerevőkanálra és egy alkalmas formára lesz szükséged.

A szappanokat a kis zsiradékkal együtt melegítsd és kevergesd, amíg teljesen fel nem olvadnak. (Más receptek a vízzel főzést javasolják.) A masszát töltsd a kiolajozott formába, tömörítsd, egyengesd el. Egy nap száradás után kiveheted a formából – használatra kész!

Forrás: Survival + Stuff/youtube.com
Neked ajánljuk
Szívesen emelnél egy szállodát a kerted szorgos kis munkásainak? Egy csipetnyi csipkével is sokra mehetsz Így igazán kényelmes lehet a természet lágy ölén üldögélni ENSZ-közgyűlés: Brazília kikéri magának, Kína elkötelezett a klímavédelem mellett Elindult az illegális hulladék felszámolására indított program kistelepülési szakasza
Tovább a forrásra: youtube.com
Vissza
Hírfolyam