2020. július 11., Lili, Nóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Színpompás konfetti környezetkárosítás nélkül

Ha ősz, akkor a legtöbb dekorációs elem középpontjában a falevelek állnak. Főként, ha az évszak kombinálódik egy különleges eseménnyel, ahol konfettit dobálva ünnepelhetünk. Ilyen esetekben jön jól a saját készítésű ökokonfetti, amelyet lelkifurdalás nélkül szórhatunk bárhol.

A hogyankell.hu útmutatóját követve könnyen készíthetünk mi is színpompás konfettit őszi falevelekből:

Erdőben, parkban, az udvaron, szinte bárhol találhatsz az ízlésednek megfelelő színű leveleket. Mivel egy levélből sok konfettit tudsz készíteni, így elég egy nagy csokornyi levél egy-egy adag konfettihez.

Azonban elszáradt leveleket nem érdemes összegyűjteni, mivel konfetti-alapanyagnak nem felelnek meg. Csak friss, egészséges levelek jöhetnek szóba.

Klasszikus konfettit kerek mintalyukasztóval készíthetsz, amennyiben különlegesebb formákat szeretnél, szerezz be többféle mintájú formalyukasztót: szív, pillangó stb.

Forrás: Bride Society/youtube.com

Ha már a konfettid környezetbarát, a tasakot is, amibe csomagolod, készítsd el környezetbarát alapanyagból, például papírból. Záros időn belül használd fel az elkészült konfettiket, mivel egy idő után elszáradnak, lebomlanak – nem úgy, mint a messziről kerülendő műanyag változatuk, amely évszázadok alatt semmisül meg.

Neked ajánljuk
Cipő, csésze, gumikacsa – mit mivel ragasszak meg? Hozd újra formába a törött kozmetikumokat! Foltvarrás: amikor a kósza, apró textilfecnik is megdicsőülnek Rekordméretű műanyagszüret a Csendes-óceánban Közel a valódi önvezető autó?
Tovább a forrásra: hogyankell.hu
Vissza
Hírfolyam