2021. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Színpompás konfetti környezetkárosítás nélkül

Ha ősz, akkor a legtöbb dekorációs elem középpontjában a falevelek állnak. Főként, ha az évszak kombinálódik egy különleges eseménnyel, ahol konfettit dobálva ünnepelhetünk. Ilyen esetekben jön jól a saját készítésű ökokonfetti, amelyet lelkifurdalás nélkül szórhatunk bárhol.

A hogyankell.hu útmutatóját követve könnyen készíthetünk mi is színpompás konfettit őszi falevelekből:

Erdőben, parkban, az udvaron, szinte bárhol találhatsz az ízlésednek megfelelő színű leveleket. Mivel egy levélből sok konfettit tudsz készíteni, így elég egy nagy csokornyi levél egy-egy adag konfettihez.

Azonban elszáradt leveleket nem érdemes összegyűjteni, mivel konfetti-alapanyagnak nem felelnek meg. Csak friss, egészséges levelek jöhetnek szóba.

Klasszikus konfettit kerek mintalyukasztóval készíthetsz, amennyiben különlegesebb formákat szeretnél, szerezz be többféle mintájú formalyukasztót: szív, pillangó stb.

Forrás: Bride Society/youtube.com

Ha már a konfettid környezetbarát, a tasakot is, amibe csomagolod, készítsd el környezetbarát alapanyagból, például papírból. Záros időn belül használd fel az elkészült konfettiket, mivel egy idő után elszáradnak, lebomlanak – nem úgy, mint a messziről kerülendő műanyag változatuk, amely évszázadok alatt semmisül meg.

Neked ajánljuk
India is lép az egyszer használatos műanyagok ellen Biomimikri, avagy van mit tanulnunk bolygónk zseniális élőlényeitől (videó) Ipari hulladékból előcsalogatott zenei hangok tették ünnepélyessé a fehér bot napját Esztergomban Csomagolás újrahasznosításra tervezve Az ausztrál tengerpartokon felhalmozódó szemét túlnyomó része műanyag
Tovább a forrásra: hogyankell.hu
Vissza
Hírfolyam