2021. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A karácsonyi dekoráció ne csak meghitt, megfontolt is legyen!

Az év végén, az ünnepek közeledtével egyre jobban vágyunk rá, hogy meghitt, békés hangulatot teremtsünk a lelkükben, és ezt elősegítendő az otthonukban is. De egyáltalán nem biztos, hogy a sokadik csillámban fürdetett rénszarvasos ajtódísz fog utat mutatni a lelkünk harmóniája felé. Főleg, ha a giccses csoda hirtelen ötlettől vezérelt megvásárlása rossz szájízt hagy maga után.

Az ünnepi díszek fontosak: segítenek lecsendesedni, ha a mindennapos teendők elterelnék a figyelmünket, visszavezetnek a különleges pillanatokhoz, szépítgetésük során megélhetjük, ráhangolódhatunk mindarra, amit a karácsony jelent nekünk. Ezért törekedjünk rá, hogy ne készen vásárolt, és főleg ne műanyag dekorációs elemekkel zsúfoljuk tele az otthonunkat.

 A Bien összegyűjtött néhány tippet, amelyek segítségével az ünnepi díszítést fenntarthatóan, a lelküknek is üdvös lassúsággal készíthetjük el.

 • Fények, okosan
  A télen beköszöntő korai sötétséget úgy lehet csak átvészelni, ha minél előbb feldíszítjük a lakást fényfűzérekkel, és élvezzük a hangulatot, amit magukkal hoznak. Igen ám, de a régebbi füzérek valószínűleg nagy áramnyelők. Érdemes egy kisebb beruházást tennünk, és beszereznünk pár energiatakarékos LED-es égősort, amelyek évekig is kitartanak majd, és garantáltan nem fogyasztanak túl sokat.

Ünnepi hangulat ide vagy oda, nem kell annyira kivilágítani a lakást, hogy a Holdról is látszódjon – ugye a kevesebb néha több Fotó: pxfuel.com
 • Az erdő kincsei
  Nem kell semmilyen műanyagot vásárolni ahhoz, hogy ünnepi díszbe öltöztesd az otthonodat. Semmi másra nincs szükség hozzá, csak az erdő kincseire, gallyakra, fenyőágakra, tobozokra, bogyókra. Mindezeket egy tálon elrendezve, máris igazi erdei hangulatot varázsolhatunk az étkezőasztalra, de tökéletes alapanyagot nyújtanak ajtódíszhez vagy saját gyártású adventi koszorúhoz is.

 • Új díszek helyett családi ereklyék 
  Ahelyett, hogy minden évben új színpompás díszeket választanánk a karácsonyfánkra, inkább törekedjünk arra, hogy kialakítsunk egy saját családi hagyományt. Nincs is szebb, mint szenteste a fa alatt együtt felidézni, hogy melyik díszünknek mi is a története.

 • Ehető díszek
  Remek ötlet és egyben szuper családi program, ha mézeskaláccsal dekoráltok. Együtt süthettek, cukormázzal dekorálhatjátok a sütiket, lyukasztás és madzagozás utána pedig mehet is az egész a fára, és indulhat a játék, hogy ki tud titokban többet lecsenni róla.

Neked ajánljuk
A fenyőtüskék felsöprésekor gondolj a jövőbeli takarításokra is Az új lassan kikerül a falra – de mi legyen a régivel? Egy magányos fehér zokni... Dánia mesterséges energiaszigetet épít A kibocsátás csökkentésével gyorsabban eredményt érhetünk, mint eddig gondoltuk
Tovább a forrásra: bien.hu
Vissza
Hírfolyam