2022. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

(Ne) kerülj tüskés hangulatba!

Ha nem földlabdás fára esett a választásod, karácsony után pár nappal már felfigyelhetsz a lepotyogó tűlevelek finom neszezésére vagy éppen egy rájuk lépő családtagod dühös sziszegésére. De ne csak a folyamatos takarítás jelentette bosszankodás jusson eszedbe róluk – többféleképpen is hasznosíthatod az illatos kis halmokat.

Azok az illatok!

Ha a félretett tűlevelekből pár kanállal beleteszünk egy kis vízbe, majd fahéjjal, szegfűszeggel és citrusfélék héjával átmelegítjük, bármikor megidézhetjük a karácsony meghitt aromáit. A tűlevelek önmagukban is kellemes illatot árasztanak, így egy kis tálkában a fürdőszobába, WC-be helyezve is felfrissíthetjük velük a helyiség levegőjét.

Még mindig a fürdőszobában

Ha a leveleket meleg vízbe szórjuk, máris kész a frissítő lábfürdő.

Természetes fertőtlenítés

Az ecet önmagában is hatásos tisztítószer, de ha egy-két hónapig tűleveleket áztatunk benne, kellemes illatra és további fertőtlenítő hatásra is szert tehetünk.

Fotó: Santeri Viinamäki/Wikimedia Commons

Vissza a természetbe

A tűleveleknek a kertben is hasznát vehetjük. Készülhet belőlük mulcs, különösen a savas közeget kedvelő növények mellé. De egy sűrűn szőtt szövetben a kerti székek párnáihoz is kiváló töltőanyagként szolgálhatnak.

Neked ajánljuk
A régi karácsonyok is üdvözletüket küldik A téli esték kiválóan alkalmasak a fonalmaradékok eltűntetésére Hangulatos és illatos esték az újrahasznosítás jegyében Érdekes animáció készült arról, hogyan lélegzik a Föld (videóval) Ismét előkelő helyen végzett a fenntarthatósági listán a Schneider Electric
Tovább a forrásra: womansday.com
Vissza
Hírfolyam