2021. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

(Ne) kerülj tüskés hangulatba!

Ha nem földlabdás fára esett a választásod, karácsony után pár nappal már felfigyelhetsz a lepotyogó tűlevelek finom neszezésére vagy éppen egy rájuk lépő családtagod dühös sziszegésére. De ne csak a folyamatos takarítás jelentette bosszankodás jusson eszedbe róluk – többféleképpen is hasznosíthatod az illatos kis halmokat.

Azok az illatok!

Ha a félretett tűlevelekből pár kanállal beleteszünk egy kis vízbe, majd fahéjjal, szegfűszeggel és citrusfélék héjával átmelegítjük, bármikor megidézhetjük a karácsony meghitt aromáit. A tűlevelek önmagukban is kellemes illatot árasztanak, így egy kis tálkában a fürdőszobába, WC-be helyezve is felfrissíthetjük velük a helyiség levegőjét.

Még mindig a fürdőszobában

Ha a leveleket meleg vízbe szórjuk, máris kész a frissítő lábfürdő.

Természetes fertőtlenítés

Az ecet önmagában is hatásos tisztítószer, de ha egy-két hónapig tűleveleket áztatunk benne, kellemes illatra és további fertőtlenítő hatásra is szert tehetünk.

Fotó: Santeri Viinamäki/Wikimedia Commons

Vissza a természetbe

A tűleveleknek a kertben is hasznát vehetjük. Készülhet belőlük mulcs, különösen a savas közeget kedvelő növények mellé. De egy sűrűn szőtt szövetben a kerti székek párnáihoz is kiváló töltőanyagként szolgálhatnak.

Neked ajánljuk
Szeptemberben minden kis tenyér, zseb és táska tele van vadgesztenyékkel Fűszerkeveréket, fűszersót házilag is készíthetsz magadnak! A ruhák javítása nemcsak tudatos és hasznos, de egyben bohókás húzás is lehet Környezetvédelmi stratégiájának részeként zöldíti gépjárműflottáját a Vodafone Három év alatt harminc százalékkal csökkent a koalák száma
Tovább a forrásra: womansday.com
Vissza
Hírfolyam