2021. január 16., Gusztáv
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Színpompás kelmék a konyhából

A konyhánkban megforduló zöldségek nem csak az ízlelőbimbóinkat, a szemünket is kényeztethetik. A lila káposzta, a gyömbér, a cékla vagy éppen a hagymahéj természetes pasztellszíneket kölcsönözhet fonalainknak és ruhadarabjainknak.

A forró vízbe áztatott zöldségeket vagy a héjakat sózd meg, majd egy órát főzd. Az így nyert festőlét szűrd le, tedd bele a festendő kelmét, majd újabb egy óra főzés után egy napot hagyd ázni. Ecetes öblítéssel fokozhatod a színek tartósságát. A természetes anyagokkal festett darabjaidat mindig árnyékban szárítsd, hogy ne fakuljanak ki.

Forrás: BuzzFeed Nifty/youtube.com
Neked ajánljuk
Néha érdemes új oldalról szemügyre vennünk a dolgokat Mihez kezdhetsz az összegyűlt csomagolópapírokkal? A fenyőtüskék felsöprésekor gondolj a jövőbeli takarításokra is A fogyasztók is szerepet játszanak az őserdők pusztulásában A szélsőségessé váló időjárás nem csak forrósággal teszi próbára az embert
Tovább a forrásra: youtube.com
Vissza
Hírfolyam