2020. június 4., Bulcsú
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Színpompás kelmék a konyhából

A konyhánkban megforduló zöldségek nem csak az ízlelőbimbóinkat, a szemünket is kényeztethetik. A lila káposzta, a gyömbér, a cékla vagy éppen a hagymahéj természetes pasztellszíneket kölcsönözhet fonalainknak és ruhadarabjainknak.

A forró vízbe áztatott zöldségeket vagy a héjakat sózd meg, majd egy órát főzd. Az így nyert festőlét szűrd le, tedd bele a festendő kelmét, majd újabb egy óra főzés után egy napot hagyd ázni. Ecetes öblítéssel fokozhatod a színek tartósságát. A természetes anyagokkal festett darabjaidat mindig árnyékban szárítsd, hogy ne fakuljanak ki.

Forrás: BuzzFeed Nifty/youtube.com
Neked ajánljuk
Mire nem jó egy fémhordó! Minden kis darab anyag aranyat ér Tedd kényelmesebbé a sokasodó videóhívásokat! A fehér szarvas (természetfilm) Túl sokat gyűjtenek evésre belőle, kipusztulás szélén áll egy törökországi békapopuláció
Tovább a forrásra: youtube.com
Vissza
Hírfolyam