2021. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Praktikus palántabölcsők az újrahasznosítás jegyében

A kertek vagy balkonládák benépesítésére hivatott kis magokat az egyszerűség kedvéért érdemes lebomló csíráztatóba telepíteni: ilyeneket egyszerű alapanyagokból, otthon magunk is készíthetünk.

A Joy számos környezet- és pénztárcakímélő megoldást sorakoztatott fel, hogyha karantén idején a rendelkezésre álló alapanyagainkból szeretnénk megoldani a palántázást.

  • Újságpapír: Egy minimális kézügyesség kell a cserépforma kialakításához. Ezt megkönnyítendő érdemes egy poharat segítségül hívnunk.
  • Papírpép tartó: Vízből és az apróra tépkedett (nem színes!) papírokból készítsünk pépet, majd adjunk hozzá lisztet! Ezzel a masszával bármilyen formát kibélelhetünk, ha pedig megszáradt, indulhat az ültetés.
  • WC-papír guriga: Csak egy ollóra van szükség, hogy néhány vágással csinos kis „dobozt” készítsünk a gurigákból.
Fotó: Stacie/girlingearstudio/Wikimedia Commons
  • Tojástartó: használhatjuk egyben, de akár szétvagdosva is. Így sok kis apró ültetőpohárra tehetünk szert.
  • Tojáshéj: Sütésnél, főzésnél érdemes minél tudatosabban eljárni, hogy a kis héjcsészék arányosra sikerüljenek. Ezután már csak egy apró lyukra lesz szükség az aljukra, hogy a felesleges víz távozni tudjon.
Neked ajánljuk
Néha érdemes új oldalról szemügyre vennünk a dolgokat Mihez kezdhetsz az összegyűlt csomagolópapírokkal? A fenyőtüskék felsöprésekor gondolj a jövőbeli takarításokra is Rekordmértékben csökkent tavaly az üvegházhatású gázok kibocsátása az Egyesült Államokban Klímaadaptációs szakemberek képzésének elindítását tervezi a Miskolci Egyetem
Tovább a forrásra: joy.hu
Vissza
Hírfolyam