2021. július 28., Szabolcs
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Így készíthetsz poloskacsapdát házilag

A tavasz beköszöntével együtt a poloskák megsokasodására is fel kell készülnünk. A poloskacsapda kertben is alkalmazható, ott gyűjti csak igazán a rovarokat, de ha egy-két kósza poloska betéved a szobába, ott is nagyobb erőfeszítés nélkül elfoghatjuk őket.

A Helló Vidék útmutatása alapján a poloskacsapda házilag egyszerűen elkészíthető: nincs másra szükség, mint egy üres PET-palackra, egy apró, elemes LED-lámpára és szigszalagra. 

Elkészítés:

  • Vágjuk félbe az üres üveget a felső harmadánál.
  • Helyezzük az üveg aljába a bekapcsolt LED-lámpát, ha öntapadós, ragasszuk nyugodtan oda, mert a csapdát többször is használhatjuk.
  • A palack tetejét fejjel lefelé illesszük vissza, és szigszalaggal rögzítsük stabilan, résmentesen.
  • Az üveg aljára, szélére ragaszthatunk még szigszalagot, hogy a fény csak a palack szája felé terjedjen; így még könnyebb lesz elkapni vele a poloskát.
  • Helyezzük ki a csapdát a szobába vagy a kertbe: garantált védelem poloska ellen, mi pedig nyugodtan alhatunk. A poloskacsapda kertben akár több tucat állatot is elfoghat: a rovarokat magához vonzza a fény, bemásznak az üveg száján, de kijönni nem tudnak.
Fotó: Jean-Jacques MILAN/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
Balkonkertészkedésre fel! Könnyed vízparti móka az újrahasznosítás jegyében Könnyed kézműveskedés kánikula idejére Éghajlatváltozást tűrő kukoricákat nemesít az ELTE Azonnal cselekednünk kéne, ha meg akarjuk menteni az óceánok élővilágát
Tovább a forrásra: hellovidek.hu
Vissza
Hírfolyam