2020. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Így készíthetsz poloskacsapdát házilag

A tavasz beköszöntével együtt a poloskák megsokasodására is fel kell készülnünk. A poloskacsapda kertben is alkalmazható, ott gyűjti csak igazán a rovarokat, de ha egy-két kósza poloska betéved a szobába, ott is nagyobb erőfeszítés nélkül elfoghatjuk őket.

A Helló Vidék útmutatása alapján a poloskacsapda házilag egyszerűen elkészíthető: nincs másra szükség, mint egy üres PET-palackra, egy apró, elemes LED-lámpára és szigszalagra. 

Elkészítés:

  • Vágjuk félbe az üres üveget a felső harmadánál.
  • Helyezzük az üveg aljába a bekapcsolt LED-lámpát, ha öntapadós, ragasszuk nyugodtan oda, mert a csapdát többször is használhatjuk.
  • A palack tetejét fejjel lefelé illesszük vissza, és szigszalaggal rögzítsük stabilan, résmentesen.
  • Az üveg aljára, szélére ragaszthatunk még szigszalagot, hogy a fény csak a palack szája felé terjedjen; így még könnyebb lesz elkapni vele a poloskát.
  • Helyezzük ki a csapdát a szobába vagy a kertbe: garantált védelem poloska ellen, mi pedig nyugodtan alhatunk. A poloskacsapda kertben akár több tucat állatot is elfoghat: a rovarokat magához vonzza a fény, bemásznak az üveg száján, de kijönni nem tudnak.
Fotó: Jean-Jacques MILAN/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
Szívesen emelnél egy szállodát a kerted szorgos kis munkásainak? Egy csipetnyi csipkével is sokra mehetsz Így igazán kényelmes lehet a természet lágy ölén üldögélni Fontos kérdések dőlnek el a közeljövő uniós mezőgazdaságára nézve A jövő útja napelemmel van kirakva
Tovább a forrásra: hellovidek.hu
Vissza
Hírfolyam