2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A becses kis darabok új formában szolgálhatják tovább nyurga tulajdonosaikat

Nem minden kinőtt gyerekruha alkalmas a továbbadásra. Olykor már nincsenek kifogástalan állapotban, máskor egy-egy emlékezetes darabtól nincs szívünk megválni. A kedves minták, pihe-puha anyagok új funkcióval felruházva továbbra is használatban maradhatnak a gyerekszobában.

Készülhet belőlük például kedves „alvóka”. Ha egyszerű formát, például egy téglalapot választunk, a varrás sem lesz bonyolult mutatvány. Töltőanyagként kerülhet bele szárított mandulavirág is, így még gyorsabban jön majd az esti álom.

Így készül:

  • A textilből duplán vágjuk ki a mackó formáját, valamint a füleknek és a mancsoknak is szabjuk ki a kisebb darabkákat.
  • Hímezzük ki a mackó szemét és orrát.
  • A fonák oldalon varrjuk össze a füleket és a mancsokat, mindegyiken egy-egy kicsi rést hagyva a kifordításhoz.
  • A mackó összeállításához a test elejét és hátulját a fonákkal kifelé rakjuk egymásra, illesszük közéjük a füleket, mancsokat – gombostűvel rögzítsük őket. Ügyeljünk rá, hogy ilyenkor befelé nézzenek.
  • Varrjuk össze a mackót úgy, hogy a fonákja legyen kifelé, és csak egy résnyi helyet hagyjunk szabadon a figura kifordításához.
  • Ha megvagyunk a varrással, a törzset fordítsuk ki, töltsük meg levendulavirággal, majd a töltés helyét varrjuk össze.
Például a cicák kedvelői is találhatnak egyszerű formákat egy gyömöszölhető kis kedvenc megalkotásához Fotó: shutterstock.com

Az nlc.hu és Rácz Anikó, A napfény illata blog bloggere számos további tippet gyűjtött össze a kinőtt gyerekruhák hasznosítására.

Neked ajánljuk
Így készíthetsz mosogatógép-kapszulát házilag Íme egy saját készítésű kiegészítő a hangulatos nyáresti beszélgetésekhez Közeleg a nyári szünet, előkerülhetnek a szabadtéri játékok A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Tovább a forrásra: nlc.hu
Vissza
Hírfolyam