2020. október 1., Malvin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hozd újra formába a törött kozmetikumokat!

A kézügyességed nem csak a hulladékok vagy rendhagyó alapanyagok kreatív újrahasznosításánál jöhet kapóra. Egy kis javítással új esélyt adhatsz például a törött szemhéjpúdereknek vagy rúzsnak is. Így jobban hasznosul a termék előállítására fordított energia, és a hulladékod mennyiségét is csökkentheted.

A törött rúzst, szemhéjpúdert vagy épp púdert nem kell kapásból a szemétbe dobni. Egyáltalán nem nehéz ugyanis megjavítani őket – írja az Nlc.hu.

Törött rúzs

Ha a rúzs nagyjából a felénél tört el, akkor lesz a legkönnyebb dolgod. Az első, amivel próbálkozhatsz, hogy a lehető legpontosabban összeilleszted a kettétört darabokat, majd beteszed néhány órára a hűtőbe. 

Amennyiben az előző módszer nem vált be, fogj egy öngyújtót, finoman melegítsd fel mindkét felet a törött résznél, majd illeszd össze és hagyd kihűlni! Ha a rúzs az alapjából tört ki, akkor kapard ki a csőből a még benne lévő rúzst, majd öngyújtóval melegítsd fel a kitört rúzsdarab alját, végül nyomd bele a megtisztított tárolóba.

Törött púder, szemhéjpúder, pirosító

A törött púdert szórd egy tiszta, kis zacskóba. Az esetleg nem törött darabkákat is piszkáld ki a tégelyből, majd teljesen porítsd össze például egy kanál segítségével. Ne hagyj benne kisebb darabokat sem, ebben az esetben ugyanis csomós lesz majd az állaga. 

Csepegtess a porra gyógyszertári alkoholt! Addig adagold és kevergesd, míg a festék krémszerűvé és csomómentessé nem válik, de még nem folyékony! Az így kapott krémet töltsd vissza a tégelybe és egy spatula vagy egy kanál segítségével nyomkodd, simítsd bele. A tégelyt hagyd nyitva legalább 24 órára, hogy a púder teljesen ki tudjon száradni. Az alkohol elpárolog belőle, és a festék megkeményedik, így újra használhatod.  

Neked ajánljuk
Szívesen emelnél egy szállodát a kerted szorgos kis munkásainak? Egy csipetnyi csipkével is sokra mehetsz A bécsiek már könnyen döntenek a javíttatás mellett Már most mennyi minden viseli magán a változó klíma bélyegét! Tünékeny viaszszobrok késztetnek megállásra Floridában
Tovább a forrásra: nlc.hu
Vissza
Hírfolyam