2021. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Régi biciklikből utcanévtáblák

Régi biciklik, kosarak és kaspók újrahasznosításával, no meg a közösség összefogásával készítettek egyedi, látványos, mosolyra fakasztó utcanévtáblákat a Bakony lábánál található Gic községben. 

Tíz kerékpár színesíti Gic utcáit Fotó: Varga-Szélig Loretta

A Bakony lábánál található egy kisközség, amely eddig a Jankovich-Bésán-kastélyról és szép, rendezett utcáiról volt ismert, június óta azonban közösségi összefogásból született csodaszép, vidám és egyedi utcanévtábláiról is megjegyezhetjük a nevét.

Gic 400 fő alatti lakosú kisközség, Veszprém megye északi részén, a Bakony egyik völgyében terül el, északra Győr, délnyugatra Pápa, északkeletre Kisbér, Komárom, dél felé Veszprém vonzását erősíti. Idén nyáron a falu új utcanévtáblákkal gazdagodott, nem is akármilyenekkel. A színes és vidám kerékpárokra kihelyezett táblák megmosolyogtatják az arra járók szívét.

A kerékpárokat egy-egy lakos örökbefogadta és gondozza Fotó: Varga-Szélig Loretta

– A színes kerékpárok ötlete Vock Balázs fejéből pattant ki, aki fel is ajánlotta a kerékpárokat. Kettőt ő maga varázsolt színessé, a többi a közösségi összefogás nyomán készült el. Összesen 10 kerékpár került ki, ezeket a lakosság közösen festette le, majd együtt díszítették fel őket. Volt, aki a kosarat, mások a virágokat hozták, akadt, aki a táblákat szegecselte. Hihetetlen volt látni, ahogy a közösség együtt dolgozott, s végül elkészültek és júniusban ki is kerültek a vidám névtáblatartók, amelyek ma a község díszei – mesélt a munkáról Németh Adrienn polgármester a Sokszínű Vidék megkeresésére.

A kerékpárokat aztán egy-egy lakos örökbefogadta és gondozza. Öntözik a virágokat, figyelik a környezetét. Ugyancsak közösségi összefogásnak köszönhetően készültek el a Gic nevét megjelenítő betűk is, ami az önkormányzatnak szintén nem jelentett kiadást.

– Csodálatos, ahogy az emberek együtt dolgoztak, hogy lakóhelyük ilyen bájos és mosolyt fakasztó legyen. Gic nemcsak csodaszép, de összetartó is – összegzett a polgármester.

Neked ajánljuk
Újrahasznosított karácsonyi díszek készítésére buzdít a Játéksziget Külföldön már elismerték, itthon is jön a Vadlovak – Hortobágyi mese (filmelőzetessel) Sétaműhely a Bartókon és környékén A globális felmelegedés több vesebetegséghez vezethet Kapszulákból származó kávézacc táplálja a pannonhalmi levendulamezőket
Tovább a forrásra: sokszinuvidek.24.hu
Vissza
Hírfolyam