2021. augusztus 4., Dominika, Domonkos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szívesen emelnél egy szállodát a kerted szorgos kis munkásainak?

Az IKEA ingyenes tervekkel segít, hogy a beporzásban fontos szerepet játszó magányos méheket minél több kertben várja egy-egy hívogató méhhotel.

beehome.design oldalon elérhető terveket az IKEA fenntartható megoldások fejlesztésére szakosodott stúdiója, a SPACE10 dolgozta ki a Bakken és Bæck dizájnercsapatával, valamint Tanita Klein terméktervezővel együttműködve.

Olyan méhhoteleket hoztak létre, amelyek maradéktalanul megfelelnek a vadméhek szükségleteinek, ugyanakkor összeállításuk egyszerű, és a kert vagy a balkon díszévé válhatnak.

A projekt weboldalán több lehetséges dizájn és méret közül választhatunk, majd a megfelelő fájlokat letöltve hozzáláthatunk a szobornak is beillő kis szálloda megvalósításához. Ahhoz, hogy a természet egyensúlyában oly fontos szerepet játszó rovarokért tett erőfeszítéseinket siker koronázza, a méhhotel körül érdemes minél több kívánatos virágot is elhelyeznünk.

Fotó: beehome.design
Neked ajánljuk
Könnyed vízparti móka az újrahasznosítás jegyében Könnyed vízparti móka az újrahasznosítás jegyében A jól megválasztott sövénnyel nem csak intimebbé, fenntarthatóbbá is teheted a kerted A BKK augusztusi akciója: hétfőnként diákbérlettel kedvezményes jegy váltható az állatkertbe Úgy tűnik, az új energiacímkéket még szoknunk kell
Tovább a forrásra: inhabitat.com
Vissza
Hírfolyam