2021. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fürdőszobában is van tér az újrahasznosításra

Egy színes, piha-puha fürdőszobaszőnyegtől a helyiség hangulata és a komfortérzésed is javulhat. Az elkészítéséhez a rendelkezésedre álló alapanyagok függvényében több technika közül is választhatsz.

A Ridikül három lehetséges technikát gyűjtött össze. Hogy a felesleges pólók, a maradék fonalak vagy éppen a kiszolgált törülközők simulnak majd a talpad alá, csak rajtad múlik!

  • A tönkrement pólóknak nem kell a szemetesben végezniük. Gyűjtsd össze őket színek szerint, majd vágd fel 1-2 centis vastagságú darabokra. Kösd össze a darabokat, és gombolyítsd gombolyaggá. Köss vagy horgolj belőlük négyzeteket, majd varrd őket össze egy színpompás szőnyeggé.
  • A megkopott törölközőkkel is dolgozhatsz. Ezeket 3-4 centiméteres csíkokra kell felszabdalni. Három csíkot varrj össze az egyik végénél, és fond össze. Készíts több fonatot, majd kör alakban tekerd fel, és varrással rögzítsd őket egymáshoz.
  • A meglévő szivacsos-rácsos fürdőszobaszőnyegedet is feldobhatod: maradék fonalakból készíts öt centiméter átmérőjű pomponokat, majd rögzítsd őket a kis nyílásokba. Ezzel máris sokkal puhább és bohókásabb dísze lehet a fürdőszobádnak.
Fürdőszobaszőnyeg régi törölközőkből Forrás: ItsNEK/youtube.com
Neked ajánljuk
Szeptemberben minden kis tenyér, zseb és táska tele van vadgesztenyékkel Fűszerkeveréket, fűszersót házilag is készíthetsz magadnak! A ruhák javítása nemcsak tudatos és hasznos, de egyben bohókás húzás is lehet Így készíthetünk otthon herbamézet A vadászat és a természet témájában nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban
Tovább a forrásra: ridikul.hu
Vissza
Hírfolyam