2021. június 13., Anett, Antal
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fürdőszobában is van tér az újrahasznosításra

Egy színes, piha-puha fürdőszobaszőnyegtől a helyiség hangulata és a komfortérzésed is javulhat. Az elkészítéséhez a rendelkezésedre álló alapanyagok függvényében több technika közül is választhatsz.

A Ridikül három lehetséges technikát gyűjtött össze. Hogy a felesleges pólók, a maradék fonalak vagy éppen a kiszolgált törülközők simulnak majd a talpad alá, csak rajtad múlik!

  • A tönkrement pólóknak nem kell a szemetesben végezniük. Gyűjtsd össze őket színek szerint, majd vágd fel 1-2 centis vastagságú darabokra. Kösd össze a darabokat, és gombolyítsd gombolyaggá. Köss vagy horgolj belőlük négyzeteket, majd varrd őket össze egy színpompás szőnyeggé.
  • A megkopott törölközőkkel is dolgozhatsz. Ezeket 3-4 centiméteres csíkokra kell felszabdalni. Három csíkot varrj össze az egyik végénél, és fond össze. Készíts több fonatot, majd kör alakban tekerd fel, és varrással rögzítsd őket egymáshoz.
  • A meglévő szivacsos-rácsos fürdőszobaszőnyegedet is feldobhatod: maradék fonalakból készíts öt centiméter átmérőjű pomponokat, majd rögzítsd őket a kis nyílásokba. Ezzel máris sokkal puhább és bohókásabb dísze lehet a fürdőszobádnak.
Fürdőszobaszőnyeg régi törölközőkből Forrás: ItsNEK/youtube.com
Neked ajánljuk
A 3D-nyomtatókban kap új esélyt a kávézacc A fenntartható és kreatív jövőről is gondolkodhatnak a MANK Múzeumok éjszakájára szervezett programkavalkádjának résztvevői Tájképből tanúságtétel és mementó A járvány kevésbé élhetővé tette Európa városait Lélegeztetőgép a mosonmagyaróvári mentőknek
Tovább a forrásra: ridikul.hu
Vissza
Hírfolyam