2021. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Karácsonyi gömbök az újrahasznosítás jegyében

Ha a te otthonodban is megbújnak régi karácsonyi képeslapok, mert nem volt szíved kidobni őket, néhány egyszerű hozzávaló segítségével hangulatos fenyődíszt készíthetsz belőlük.

A dísz elkészítéséhez egy darab szívószálra vagy egyéb, 7,5 centiméter hosszú, könnyű csőre (például üreges nyalókapálca), díszes fonalra és egy tűre lesz szükséged.

A művelethez a képeslapokat (karácsonyi hangulatú magazinok is alkalmas alapanyagként szolgálhatnak) vágd fel 2,5x15 cm-es csíkokra – egy gömbhöz 16 darab kell.

A papírcsíkok végét mindkét oldalon, pontosan középen lyukaszd ki. A videón látható módon fűzd fel őket a fonalat először a szívószálon átvezetve, majd a gömb kialakításához ismételd meg a műveletet, ezúttal a legalsó papírszelettel kezdve.

Forrás: Fiesta4U/youtube.com
Neked ajánljuk
Néha érdemes új oldalról szemügyre vennünk a dolgokat Mihez kezdhetsz az összegyűlt csomagolópapírokkal? A fenyőtüskék felsöprésekor gondolj a jövőbeli takarításokra is A metánkibocsátás vizsgálatával támogatja a klímavédelmi erőfeszítéseket a SpaceX 8 autó villámtölthető egyszerre a MOL Plugee balatonlellei töltőin
Tovább a forrásra: youtube.com
Vissza
Hírfolyam