2021. június 21., Alajos, Leila
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A narancs nem csak egészséges, hangulatos is lehet

A hűvös téli hónapokban különösen népszerűek a vitaminban gazdag déligyümölcsök. Sajnos ezek héját gyakran kezelik vegyszeresen, azért a konyhában nem igazán hasznosíthatók. Azonban a hideg januári estéknek így is meghitt, meleg fényt kölcsönözhetsz a segítségükkel.

A narancsgyertya elkészítéséhez a félbevágott narancsot óvatosan, a középső „torzsát” meghagyva készítsd elő – ez szolgál majd kanócként. Az így kialakított mécsest töltsd meg napraforgó- vagy olívaolajjal, majd ha picit átitatta a folyadék, gyújtsd meg a kanócot. Mivel a félgömb alakú héj könnyen felborul, fontos hogy megfelelő tárolóba vagy vízbe helyezve használd, és más gyertyákhoz hasonlóan sose hagyd felügyelet nélkül.

Forrás: Von Malegowski/youtube.com
Neked ajánljuk
A Tisza nevében – Megdöbbentő film a folyó menti hulladékhegyekről (dokumentumfilm) Egy terjedelmes kalauz az apró hangyák izgalmas és hatalmas birodalmába RSD – A marasztalt folyó, 1–2. rész (természetfilm) Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt
Tovább a forrásra: youtube.com
Vissza
Hírfolyam