2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A narancs nem csak egészséges, hangulatos is lehet

A hűvös téli hónapokban különösen népszerűek a vitaminban gazdag déligyümölcsök. Sajnos ezek héját gyakran kezelik vegyszeresen, azért a konyhában nem igazán hasznosíthatók. Azonban a hideg januári estéknek így is meghitt, meleg fényt kölcsönözhetsz a segítségükkel.

A narancsgyertya elkészítéséhez a félbevágott narancsot óvatosan, a középső „torzsát” meghagyva készítsd elő – ez szolgál majd kanócként. Az így kialakított mécsest töltsd meg napraforgó- vagy olívaolajjal, majd ha picit átitatta a folyadék, gyújtsd meg a kanócot. Mivel a félgömb alakú héj könnyen felborul, fontos hogy megfelelő tárolóba vagy vízbe helyezve használd, és más gyertyákhoz hasonlóan sose hagyd felügyelet nélkül.

Forrás: Von Malegowski/youtube.com
Neked ajánljuk
Fűszerkeveréket, fűszersót házilag is készíthetsz magadnak! Szeptemberben minden kis tenyér, zseb és táska tele van vadgesztenyékkel A ruhák javítása nemcsak tudatos és hasznos, de egyben bohókás húzás is lehet Környezetvédelmi stratégiájának részeként zöldíti gépjárműflottáját a Vodafone Három év alatt harminc százalékkal csökkent a koalák száma
Tovább a forrásra: youtube.com
Vissza
Hírfolyam