2022. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Legyél te is hoteltulajdonos!

A magányos életet élő, emberre nézve veszélytelen, ám a növények beporzásában rendkívül fontos szerepet játszó darazsak és méhek már március elején elkezdenek alkalmas bölcsőkamrák után kutatni. Gondoskodj róla, hogy a te kertedben is otthonra találhassanak!

A méhecskehotelek többnyire bundás testű méh lakói a telet követően legkorábban aktívvá váló rovarok közé tartoznak. Az első példányok akár már a február végi enyhe, napsütéses napokon repülnek, virágokat és lakóbölcsőket keresnek. Ezért a méhecskehoteleket érdemes március elején kihelyezni – derül ki a Magyar Madártani Egyesület összeállításából.

A méhecskehotel a magányosan élő méhek és darazsak számára készített mesterséges bölcső, amiben szaporodni tudnak.

Méhecskehotel készítésére minden 2–10 mm átmérőjű, legalább néhány cm hosszúságú, cső alakú anyag (pl. nád-, óriás olasznád- és bambusznádszál-darabok), tárgy (pl. egyes régi téglatípusok), illetve bármely olyan anyag alkalmas, amibe ilyen lyukak fúrhatók.

Az építmény elkészítéséhez nem kell szakértelem: mindössze némi faanyagra, fúrógépre és változatos vastagságú fúróhegyekre van szükség. A legtöbb lakója a 8-10 mm-es furatoknak van. Ezek hiányában különböző vastagságú nádszálakkal is dolgozhatunk. Új hotelünket virágok közelébe, esőtől védett, de napos, keleti–délnyugati fekvésű ablakpárkányra, erkélyre, tornácra, eresz alá érdemes felállítani.

Forrás: M2 Petőfi TV/youtube.com
Neked ajánljuk
A régi karácsonyok is üdvözletüket küldik A téli esték kiválóan alkalmasak a fonalmaradékok eltűntetésére Hangulatos és illatos esték az újrahasznosítás jegyében Hálóba gabalyodott, sérült bálnára bukkantak az Antarktiszon Hogyan hasznosulhat a kidobott fenyőfa?
Tovább a forrásra: mme.hu
Vissza
Hírfolyam