2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Játékok kartonpapírból

Kreatív módon tanítja gyermekeit a mindennapi eszközök használatára egy londoni anyuka: használt kartonpapírból készíti el a játékaikat – írja a MyModernMet cikkét idézve a praktika.hu.

Így tanítja a gyermekeit

Sydney Piercey kétgyermekes londoni anyuka, akinek nagyon fontos a környezetvédelem és a fenntarthatóság. Hogy jobban lefoglalja magát, a tavaly tavaszi karantén alatt elkezdte újrahasznosítani a kartonpapírt, és gyerekjátékokat készített belőle. Nem is akármilyeneket: főként háztartási, illetve mindennapi eszközöket, például mosógépet, hajszárítót, kenyérpirítót, így a gyerkőcök játék közben elsajátíthatják azok helyes használatát is.

Mosógépet is készített hulladék papírból Fotók: Sydney Piercey, Instagram

„Vásárolunk kutyaeledelt, sört, popsitörlőt, és mindig megmaradnak a dobozaik. Arra gondoltam, miért ne hasznosíthatnám újra ezeket. Nagyon élvezem ezt csinálni, és jó látni, hogy a gyerekek is szívesen foglalkoznak velük” – idézi az anyuka szavait a MyModernMet.

Neked ajánljuk
Környezettudatosságra buzdít a Katona József Színház társulata Húsz helyszínnel nőtt a bioszféra-rezervátumok hálózata Egy estére akár biokutatók is lehetünk Környezetvédelmi stratégiájának részeként zöldíti gépjárműflottáját a Vodafone Három év alatt harminc százalékkal csökkent a koalák száma
Tovább a forrásra: praktika.hu
Vissza
Hírfolyam