2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Játékok kartonpapírból

Kreatív módon tanítja gyermekeit a mindennapi eszközök használatára egy londoni anyuka: használt kartonpapírból készíti el a játékaikat – írja a MyModernMet cikkét idézve a praktika.hu.

Így tanítja a gyermekeit

Sydney Piercey kétgyermekes londoni anyuka, akinek nagyon fontos a környezetvédelem és a fenntarthatóság. Hogy jobban lefoglalja magát, a tavaly tavaszi karantén alatt elkezdte újrahasznosítani a kartonpapírt, és gyerekjátékokat készített belőle. Nem is akármilyeneket: főként háztartási, illetve mindennapi eszközöket, például mosógépet, hajszárítót, kenyérpirítót, így a gyerkőcök játék közben elsajátíthatják azok helyes használatát is.

Mosógépet is készített hulladék papírból Fotók: Sydney Piercey, Instagram

„Vásárolunk kutyaeledelt, sört, popsitörlőt, és mindig megmaradnak a dobozaik. Arra gondoltam, miért ne hasznosíthatnám újra ezeket. Nagyon élvezem ezt csinálni, és jó látni, hogy a gyerekek is szívesen foglalkoznak velük” – idézi az anyuka szavait a MyModernMet.

Neked ajánljuk
Környezetbarát fóliával spórolnak meg több tonna műanyagot Felelősségteljes és felszabadító képkészítésre hívja a pályázókat az ARC A Tisza nevében – Megdöbbentő film a folyó menti hulladékhegyekről (dokumentumfilm) Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: praktika.hu
Vissza
Hírfolyam