2021. május 9., Gergely
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az egyik leghatékonyabban újrahasznosítható alapanyag a kézműveskedőknek is izgalmas lehetőségeket tartogat

A csaknem végtelenszer újrahasznosítható alumíniumot a sör- és üdítőgyártók is előszeretettel használják. Mivel rendkívül könnyen megmunkálható fémről van szó, ezek a dobozok látványos dekorációk és ékszerek készítésére is alkalmasak.

A franciául repoussé, angolul embossing néven ismert technikával képeket, formákat alakíthatunk ki az alumínium felületén. A domborműhöz hasonló hatás eléréséhez léteznek speciális szerszámok, de az otthonunkban körülnézve is találhatunk alkalmas eszközöket: kezdetnek egy kifogyott toll hegye, egy jégkrémpálca vagy egy fültisztító pálcika is tökéletesen megteszi.

Az eljárás segítségével készíthetünk ékszereket és karácsonyfadíszeket, faliképeket és egyéb dekorációkat is, a lehetőségeknek csak a képzeletünk szab határt. Fontos, hogy a doboz szétvágásánál körültekintően járjunk el, mert az éles szélek komoly sérülést okozhatnak! A képekhez tartozó (angol, illetve spanyol nyelvű) leírások a forrásra kattintva érhetők el.

Virágmintás alumíniumdobozka készítése Forrás: instructables.com
Forrás: Mad Stuff With Rob/youtube.com
Forrás: marysuriano.blogspot.com
Forrás: Aracelyasmine/youtube.com
Forrás: shashii suvarna/youtube.com
Neked ajánljuk
Amikor a lehullott szirmok új életre kelnek Egy amerikai nemzeti park összekapcsolta a természet és a zene élvezetét Egy új csempe is bizonyítja: a tojáshéjnak sincs keresnivalója a szeméttelepeken Hidrogénerőmű a kert végében? – Nincs messze a megoldás Extrém szélsebességű viharokat okoz a klímaváltozás Magyarországon
Tovább a forrásra: youtube.com
Vissza
Hírfolyam