2022. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sminklemosó korong – házilag

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az utóbbi években a mosható sminklemosó korongok, amelyek segítségével elérhetjük, hogy a sminkelés sokkal kevesebb hulladékkal járjon. Az Ökoanyu cikke nem csupán azt mutatja be, hogyan készíts ilyet házilag, de azt is elárulja, milyen anyagból érdemes. 

A sminklemosó korong készítésének azok is bátran nekifoghatnak, akik nem a varrótudományukról híresek. Nem kell hozzá más, csak egy olló, egy pohár, egy toll, tű és hímzőfonal, na és persze az anyagok: maradék pihe-puha minky textília és egy kis pamutvászon. 

Első lépésként rajzoljuk körbe a poharat mindkét textílián, majd vágjuk ki a köröket, helyezzük őket egymásra, és a szélen varrjuk végig pelenkaöltéssel. Érdemes mellé kipróbálni az Ökoanyu oldalon található házilag elkészíthető sminklemosót is!

Fotó: Pixabay!Stux
Neked ajánljuk
Hangulatos és illatos esték az újrahasznosítás jegyében A téli esték kiválóan alkalmasak a fonalmaradékok eltűntetésére A régi karácsonyok is üdvözletüket küldik A Stellantis mostantól csak elektromos hajtással kínálja a kisbuszait és nagy autóit Óriási jéghalkolóniára bukkantak a Weddell-tengerben (videóval)
Tovább a forrásra: okoanyumag.hu
Vissza
Hírfolyam