2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A csomagolópapír-hegyek nem emelik az ünnep fényét

A hagyományos csomagolópapírok és zacskók elhagyása és a környezetbarát ajándékcsomagolások választása egyszerű módja a környezeti terhelés csökkentésének.

A Körkörös Gazdaság által összegyűjtött megoldásokkal nemcsak fenntarthatóbb lehet az ajándékozás, de egyedivé, személyesebbé is teheted a csomagolásokat.

  • Elő a barna papírzacskókkal Az újság már kiment a divatból, de szinte mindenki szekrényében lapul néhány papír bevásárlótáska. Használd ezek belső oldalát, és dekoráld saját mintával, például krumpli- vagy radírnyomda segítségével.
  • Használd újra a dobozokat A kézbesítéskor kapott csomagolás használata a bolti ajándékdobozok helyett az egyik legegyszerűbb környezetbarát megoldás. A webáruházak által gyakran használt selyempapír és barna vagy fehér csomagolópapír is új feladatot kaphat.
  • Használj természetes kiegészítőket A műanyag masnik, szalagok helyett a komposztálható faágak, fahéjrudacskák, pici fenyőtobozok, rozmaringágacskák látványos és természetes kiegészítései lehetnek a csomagolásnak. 
  • Éljenek a pamut- és kenderzsinegek A természetes szálakból készült kötözőket évről évre újra felhasználhatod, majd idővel komposztálhatod.
  • Cseréld textilre Legyen a környezetbarát csomagolás az ajándék része azzal, hogy ha hagyományos papír helyett sálat, kendőt vagy zsebkendőt használsz. Az úgynevezett Furoshiki módszerrel pár perc alatt könnyedén becsomagolhatod az ajándékokat.
  • Felejtsd el az újrahasznosítást ellehetetlenítő celluxot Fontold meg komposztálható papírszalag vagy washi szalag használatát, de a rögzítés nélküli csomagolás művészetét is megtanulhatod.
Forrás: Caters Clips/youtube.com
Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: korkorosgazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam