2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Céklalevéllel a vashiány ellen

Kevesen gondolnák, hogy a céklagumókon pár nap után megjelenő levelek értékes, vasban gazdag zöldségnek számítanak, és bár legtöbbször le szoktuk vágni és kidobni, valójában egy pár nap hajtatás után izgalmas saláta-alapanyag is lehet.

Tél végén, tavasz elején legtöbbünk szervezete áhítozik a friss vitaminforrásokra a hosszú szürke időszak után. A vasban gazdag cékla remek választás lehet a kimerült raktárak újratöltésére, azonban kevesen tudják, hogy a gumókon néhány nap után megjelenő levelek is épp olyan értékesek, mint maga a zöldség.

Fotó: sorendls / Getty Images

Ha megjelennek a levelek, néhány nap után le lehet vágni és vízben tovább hajtatni, majd fogyasztás előtt alaposan megmosni és szárítani.

Salátához és önmagában is kitűnő, friss, vitamindús opció, vagy akár pesto, illetve smoothie is készíthető belőle. Ezek és további remek céklalevélreceptek találhatóak az alábbi oldalon.

Neked ajánljuk
Elő a lapkákkal! Tavaly 1296 tonna e-hulladék került a feldolgozókhoz a Media Markton keresztül Mikroműanyagokból készült műtárgyakat árvereznek a Műtárgyak Éjszakája Fesztiválon Segítőközpont a menekültekért Zöldáramot szolgáltató elektromosautó-töltőket telepítenek országszerte
Tovább a forrásra: 365.reblog.hu
Vissza
Hírfolyam