2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Így készíthetsz mosogatógép-kapszulát házilag

Ha nagy tételben szerzed be a hozzávalókat, nemcsak a pénztárcádat kímélheted, de az edényeid kevesebb csomagolási hulladék felhasználásával ugyanolyan tiszták lehetnek.

Elhatároztad, hogy spórolnál egy kicsit a háztartásod kiadásain, ráadásul szeretnél lépésről lépésre haladni a fenntartható élet felé? Mindkét elhatározásodat valóra válhatod, ha az otthon elkészíthető mosogatógép-tablettára szavazol – vallja a Marie Claire.

A tablettákhoz a következő hozzávalókra lesz szükséged:

  • 1 csésze mosószóda
  • 1 csésze szódabikarbóna
  • ¼ csésze citromsav
  • 1 csésze kóser só (a kóser só segít a kemény víz lágyításában)
  • 1 csésze víz
  • Kellékek: 1 nagy tál, kanál, 2 jégkockatálca

Egy nagy tálban kavard össze a mosószódát, a szódabikarbónát, a citromsavat és a sót. A mix ekkor elkezd buborékolni és pezsegni. Várj körülbelül egy percet, hogy megszűnjön a buborékozás, majd kevergesd meg jó alaposan. Ha ezzel kész vagy, kanalazz belőle egy evőkanálnyi mennyiséget a jégkockatálcák minden mélyedésébe.

Az ujjaiddal lapogasd bele jól a kapott alapanyagot a formákba. Ezután már csak annyi a dolgod, hogy hagyd állni a tálcákat egy éjszakán keresztül. Amikor megszáradtak, pattintsd ki a kapszuláidat, és tedd el őket egy légmentesen záródó tartályba.

Fotó: Helin Loik-Tomson/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Íme egy saját készítésű kiegészítő a hangulatos nyáresti beszélgetésekhez Közeleg a nyári szünet, előkerülhetnek a szabadtéri játékok Nagy az alumíniumcsomagolás támogatottsága Magyarországon A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Tovább a forrásra: marieclaire.hu
Vissza
Hírfolyam