2022. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Íme egy saját készítésű kiegészítő a hangulatos nyáresti beszélgetésekhez

Ha saját kezűleg készítünk illatgyertyát, nemcsak az összetevőket tudjuk ellenőrizni, de akár saját illatot is választhatunk. A készítéskor használhatunk méhviaszt, ami már eleve illatos, de az otthonunkban felhalmozódott gyertyacsonkok újrahasznosításával is hangulatos fényt varázsolhatunk a kertünkbe.

A viaszt vagdossuk apró darabokra, és a kanócot távolítsuk el, mielőtt felolvasztanánk. Kanócot vehetünk készen, de a Femcafé útmutatása szerint saját magunk is elkészíthetjük:

mindössze közepesen vastag pamutfonatot kell vennünk, amelyet alaposan át kell áztatnunk forró viasszal, kb. 2-3 rétegben. Ez ugyanolyan jó szolgálatot tesz majd, mint az előre gyártott kanócok.

Az illatosításhoz vásárolhatunk gyertyaillatosító eszenciákat, illóolajokat, de a saját háztartásunkban megtalálható aromás fűszerek is tökéletesen megfelelnek eme célnak. 

A legcélszerűbb gőz fölött felolvasztani a viaszt. Olvasztás közben adjuk hozzá az illatanyagokat, majd töltsük a kiválasztott gyertyaformákba, poharakba vagy akár befőttes üvegekbe. Ha dekorálni szeretnénk a gyertyákat, akkor a poharak belső oldalát kenjük be vékony viaszréteggel, majd tapasszunk bele kagylókat, szárított citrusféléket.

Fotó: Teodor Costachioiu/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Így készíthetsz mosogatógép-kapszulát házilag Így készíthetsz mosogatógép-kapszulát házilag A Tisza-tavi PET Kupa indulói idén is felvették a harcot a szeméttel Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: femcafe.hu
Vissza
Hírfolyam