2019. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Chirrhopp ékszerek: újrateremtő alkotások

Balogh Kinga, a Cirrhopp márka megálmodója PET-palackok és textil újrahasznosításával hozza létre álomszép ékszereit. A légies, vidám darabokat figyelve hamar elfelejtjük azokat a pillanatokat, amikor csak a jó ügy nevében, szájhúzva bólintottunk rá egy hulladékból újragondolt termékre.

Balogh Kinga 2011 óta dolgozik pillepalackkal, ez volt az első anyag, ami ékszerkészítőként rabul ejtette. Az első hat év a kísérletezés jegyében telt; rengeteg időt felemésztett, mire a Cirrhopp pilleékszerek elnyerték azt a formát és minőséget, amivel már az alkotó is elégedett.

Kinga minden egyes pilleékszert kézzel fest, sokféle festéket kipróbált, hogy a technikát tökéletesítse. A festék különleges, egybefolyt alakzatokat képez a felületen, az akvarelltechnika jellege köszön vissza benne.

Forrás: facebook.com/Cirrhopprecycle

A Cirrhopp ékszerek kézzel készülnek, minden darab egyedi. Üzenetértékűek; hulladékként kezelt alapanyagból is születhetnek minőségi, művészi igényű kézműves alkotások.

Neked ajánljuk
Sulapac, a műanyag fenntartható alternatívája Magyar cégeket is érint a német csomagolási törvény módosítása Aprócska könyvtár egy kivágásra ítélt 110 éves fa törzsében (videóval) Tudatos vevőket nevel a Pécsi Kodály Zoltán Kollégium Ne hagyjuk elfolyni!
Tovább a forrásra: eletszepitok.hu
Vissza
Hírfolyam