Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 5., Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új megoldás a megrögzött szívószál-fanatikusoknak

A szívószál egyike a leggyorsabban elhasználódó műanyag termékeknek, ezért a hulladék felhalmozódása elleni küzdelem egyik legfontosabb célpontja, teljes joggal. Az amerikai Loliware ugyanakkor nem az önmegtartóztatás mellé teszi le a voksát: az élvezetes környezetvédelem jegyében megalkották az ehető szívószálat.

A szívószál evolúciója körbeért: megszületett a komposztálható, lebomló szívószál – éppen olyan környezetbarát, mint ükapáink idejében a szalmaszál volt, a lassan kortyolgatás rituáléjának őskorában.

Az 1950-es években a szalmaszál, majd papír alternatívájaként megszülető műanyag szívószálból mára egy napon – csak Amerikában – 500 millió darab kerül kidobásra.

A Loliware komposztálható poharak gyártásával kezdte tevékenységét. Új termékük, az algaalapú szívószál külsőre megtévesztésig hasonlít műanyag előképéhez, azonban azzal ellentétben ízesíthető, akár tápanyagokkal is kiegészíthető, és az ital elfogyasztását követően meg is ehetjük.

Chelsea Briganti, a vállalkozás társalapítója elmondta: olyan új megoldással szolgálnak a műanyagkrízis kezelésére, ami nem lemondásra szólít fel, hanem új élményt is kínál a biztos tudat mellé, hogy fogyasztásunkkal nem károsítottuk a környezetet.

„Egyél meg, hogy eltűnjek!”  Fotó: www.loliware.com
Neked ajánljuk
Fenntartható sportfelszereléssel készül az olimpiára a Nike A hátráló garnélák vihetik előbbre a környezetbarát műanyagok ügyét Klímabarát kockákra vált a Lego A karanténból ingyen elkóborolhatunk a könyvek univerzumába Kivilágított ablakok biztatták a világ nagyvárosait
Tovább a forrásra: fastcompany.com
Vissza
Hírfolyam