2019. október 18., Lukács
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy reklámszatyor, amely krumpliból készül

Indiában, ahol Afrikához hasonlóan égető problémává vált a szemétkérdés, egy környezetbarát innováció kínálhat megoldást a műanyag szatyrok helyettesítésére. Ashwath Hegde találmánya a kizárólag növényi alapanyagokból előállított reklámszatyor, amely kevesebb mint egy év alatt tökéletesen megsemmisül.

Az EnviGreen szatyrok kísértetiesen hasonlítanak műanyag társaikra, csak éppen több ezer év helyett 180 nap alatt elbomlanak. Sőt, vízben egy nap alatt megsemmisülnek anélkül, hogy káros anyagokat hagynának maguk után.

Mivel a táskák keményítőből (többek között krumpli, tápióka és kukorica felhasználásával), valamint növényi olajokból készülnek, még az sem jelent problémát, ha egy állat esetleg elfogyasztja őket.

A gyártási eljárás teljesen eltér a műanyag szatyrok előállításának folyamatától, nem jár káros anyagok kibocsátásával, nem környezetszennyező.

Neked ajánljuk
Ha a szívószálról lemondani nem akaródzik, válassza műanyag helyett a makarónit! Szabadulnának a hulladéklerakótól Wasterevolution konferencia – Válaszok 360 fokban Egy eddig szinte ismeretlen inváziós fűfaj terjed Magyarországon A zene és az emberi test a víz drámájáról is érzékletesen szól
Tovább a forrásra: thebetterindia.com
Vissza
Hírfolyam