2020. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vegán cipőkkel hódítanak a divatmárkák

Sok elemzés a klímatudatos életmód egyik alapvetésének tekinti a húsfogyasztásról való lemondást. A hatalmas metánkibocsátása miatt bírált állattenyésztés azonban nem csak az élelmiszeripart szolgálja ki, az évezredek során a bőr a lábbelik egyik legkedveltebb alapanyaga volt. Csakhogy ma már hét és fél milliárd ember tapodja a Földet, és bizony nem mindegy, miben teszi ezt. 

A J. Walter Thompson Intelligence kutatása alapján 2018 a vegán ruházat éve lehet, és egyre többen fognak környezettudatos választásokat hozni, amikor a ruhatárukról van szó. A merész eredményt alátámasztja az is, hogy az elmúlt három évben több működőképes megoldás is született a vegán cipők elkészítéséhez.

A bőr alternatívája már elkészíthető borból, almamagból, gombából és ananászhéjból is.

A People for the Ethical Treatment of Animals (Peta) szerint állatok millióit mészárolják le évente, sokakat azért, hogy később a bőrükből valamilyen ruhadarab készüljön. A gyártásnál pedig olyan vegyszereket használnak, amelyek súlyosan károsítják a környezetet.

A Los Angeles-i Megan Mink úttörőnek számít a vegán ruházat területén. Az egykori stylist 17 éve alapította meg a Mink Shoes nevű márkát, mivel megunta, hogy hírességeknek hetente több tízezer dollárért vásárol bőrcipőket.

A márkát eddig olyan hírességek viselték, mint Natalie Portman, Miley Cyrus vagy Pamela Anderson.

Fotó: minkshoes.com

A Mink nagy utat tett meg 2006 óta. Az első évben 740 pár cipőt adtak el összesen 168 ezer dollár értékben, és 75 ezer dolláros profitra tettek szert. A vállalat 2017-ben már 10 000 pár cipőt tudott eladni 3,5 millió dollár értékben és 1,6 millió dolláros profittal. A kezdetekben mindössze hárman dolgoztak a vállalatnál, ma már ez a szám több mint ötven.

Neked ajánljuk
A koronavírus hatására a magyar divat is fenntarthatóbbá válhat Új ruhadarabként folytatják a megunt svéd pulóverek A klímaváltozás ugyan a közbeszédben háttérbe szorult, de kiváló befektetés maradt Már épül a Factory Zero Íme a technológia, amely lehetővé teszi, hogy bárhol feltölthessük a villanyautónkat
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam