2019. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az egészséget hozó szerencsehal

A fejlődő világ egyik legsúlyosabb problémája a vashiány, ami többek között a szellemi és fizikai teljesítmény visszaesésével jár együtt. A luckyironfish az, aminek hangzik: egy vasból készült halacska. A környezet- és társadalomtudatos vállalkozás termékének használata egyszerű, mint egy szög: citromlével ízesített levesben kell főzni, a kioldódó vassal a napi szükséglet 75%-át fedezhetjük.

A vállalkozás az apró halak gyártása során is szem előtt tartja a társadalom és környezet szempontjait: az öntés során alkalmazott eszközök, formák is természetes, megújuló anyagokból készülnek.

A termék csomagolása szintén természetes, illetve lebomló/újrahasznosítható alapanyagokból készül, ráadásul a cég alkalmazottainak egy része csökkent munkaképességű, fogyatékkal élő személyek közül kerül ki.

A halat világszerte forgalmazzák, CSR-programjuk része, hogy minden megvásárolt halacska után juttatnak egyet a vashiánytól különösen sújtott térségekben élő rászorulók számára is.

Neked ajánljuk
Nyomtatott utcabútor háztartási hulladékból Zöld fiataloktól a zero waste nagymamákig – Milyen egy csomagolásmentes bolt? Csellókoncert a tengeren Repül a műanyag szemét A klímaváltozástól a csökkenő GDP-ig
Tovább a forrásra: luckyironfish.com
Vissza
Hírfolyam