2021. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Műanyag-újrahasznosítás közösségben

A Precious Plastic, vagyis Értékes Műanyag nevű közösséget Dave Hakkens alapította 2013-ban. Mára több száz taggal küzdenek a műanyag újrahasznosításának elterjesztéséért, a hulladék okozta problémák felszámolása érdekében. Segítségükkel bárki tud újrahasznosítani – otthon is!

Az oldalon a műanyag újrahasznosításával kapcsolatos módszereket, technikákat, műszaki megoldásokat osztanak meg, tesznek szabadon elérhetővé a csatlakozók számára.

A projektet világszerte több százan támogatják tudásukkal, egyszeri vagy rendszeres adományokkal. Az gépek prototípusain Hollandiában több tucat önkéntes dolgozik.

A vállalkozó kedvű csatlakozókat részletes útmutatókkal vezetik végig az újrahasznosítás folyamatán a műhely berendezésétől a gépek elkészítésén és a nyersanyag feldolgozásán át egészen a kész termékek megalkotásáig.

Neked ajánljuk
Egy felvidéki magyar és az ősi maja textilhajtogatás környezettudatos találkozása Egy merész kanyarral a divatipar világába tett kirándulást a Mercedes–Benz Idén is sikeres volt a takarítási világnap Még lehet jelentkezni a kéktúrázás napjára Mutatjuk a 2020-as hazai energiamixet
Tovább a forrásra: preciousplastic.com
Vissza
Hírfolyam