2018. július 21., Dániel, Daniella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Műanyag-újrahasznosítás közösségben

A Precious Plastic, vagyis Értékes Műanyag nevű közösséget Dave Hakkens alapította 2013-ban. Mára több száz taggal küzdenek a műanyag újrahasznosításának elterjesztéséért, a hulladék okozta problémák felszámolása érdekében. Segítségükkel bárki tud újrahasznosítani – otthon is!

Az oldalon a műanyag újrahasznosításával kapcsolatos módszereket, technikákat, műszaki megoldásokat osztanak meg, tesznek szabadon elérhetővé a csatlakozók számára.

A projektet világszerte több százan támogatják tudásukkal, egyszeri vagy rendszeres adományokkal. Az gépek prototípusain Hollandiában több tucat önkéntes dolgozik.

A vállalkozó kedvű csatlakozókat részletes útmutatókkal vezetik végig az újrahasznosítás folyamatán a műhely berendezésétől a gépek elkészítésén és a nyersanyag feldolgozásán át egészen a kész termékek megalkotásáig.

Neked ajánljuk
Bio szendvicscsomagolás luxuskivitelben – Cibibee Élesztőgombákból készül csomagolás Lengyelországban Komposztálható műanyag termékeket gyártó üzem épül Faddon Herczku Ágnes Volt egyszer egy bolygó – 4. rész: Genesis
Tovább a forrásra: preciousplastic.com
Vissza
Hírfolyam