Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 9., Erhard
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Pillekő – Térbútorok PET-palackból

Tavaly ősszel különös sakkfigurák és ülőalkalmatosságok készültek a kiskunhalasi Bibó István Gimnázium udvarán. A külső szemlélő számára meglepő tárgyak a Pillekő-projekt szervezői szerint egy olyan innovatív környezetvédelmi technológiával készülnek, amely jó lenyomatát adja korunk társadalmi, gazdasági és környezeti problémáinak és egyben lehetőségeinek is.

A Pillekő-projekt többek között az újrahasznosítás fontosságát hangsúlyozza. A Pillekő-technológia víz-, fagy- és rongálásbiztos, és mivel újrahasznosított anyagból készül, környezetbarát is. Utcabútorként, színes, organikus térelemként széles körű felhasználási lehetőséget kínál.

A Pillekő-projekt a közösségi terek új generációjának koncepcióját dolgozta ki, amelynek egyes részletei már különböző helyszíneken megvalósultak a Budapest Színes Város-projekt keretében: a Széll Kálmán téren, a Flórián téren és a VIII. kerületi Mátyás téren.

Fotó: pilleko.hu

A technológia kifejlesztője, Antal Csaba szakmai irányításával a Bibó gimnáziumban a program során – több lépésben – elkészült egy szabadtéri sakktábla, ülőalkalmatosság, továbbá sakkfigurák pillekőből. A bútorok alapját újrahasznosított PET-palackok képezik, a bevonat ásványi kőzet.

Több mint 300 darab PET-palackot gyűjtöttek össze a diákok, melyeket előre megtervezett formába báláztak drótháló segítségével, majd a Pillekő ásványi kőzetet felkenték a kialakított forma felületére. Száradás után tetszés szerint lehet színezni, lakkozni a figurákat, köztéri bútorokat.

Neked ajánljuk
Akinek a csirke lába kikaparja a szerencséjét A hátráló garnélák vihetik előbbre a környezetbarát műanyagok ügyét A mezőgazdaságban is hasznosulhat a hulladék Kiszállítást vállal az időseknek az Árkád és egy sportakadémia Megmozdult Heves megye is
Tovább a forrásra: baon.hu
Vissza
Hírfolyam