2019. június 18., Arnold, Levente
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Műanyag palackok helyett ehető buborékokban tároljuk majd az ásványvizet

Az Ooho nevű találmány forradalmasítaná az ásványvíz tárolását: többé nem volna szükség műanyag palackra, helyette elég lenne csak bekapni egy apró, algából készült gömböt. 

Attól függetlenül, hogy újrahasznosíthatók, az évente több millió kidobott ásványvizes műanyag palack komoly terhelést jelent a környezet és a hulladékkezelés számára is. A brit Skipping Rocks Lab azonban egy olyan megoldással rukkolt elő, amely feleslegessé teheti a PET-palackokat.

Az általuk már évek óta fejlesztett Ooho gyakorlatilag egy ehető kulacs, pohár, palack – ki minek gondolja. A trükk, hogy a vizet egy természetes, ehető membránba csomagolják, így az embernek semmi más dolga nincs, mint a szájába venni a vízgolyót, majd ráharapni, és lenyelni azt.

A fejlesztőknek viszont komoly biztosítékot kell majd adniuk arra – például csomagolással –, hogy a vízgolyó higiéniája is rendben lesz. Egy mostani ásványvizes palackot ugyanis nem csak azért nem ennénk meg szívesen, mert nem ehető: ha az is lenne, a szállítás közben és a boltban annyian megfogdossák, hogy jobb ilyenen nem is gondolkozni.

Neked ajánljuk
A meghitt esték fénye egy palackba rejtve Ha az ember és a természet leleményessége találkozik... Egy farm, ami tisztítja a tengert (videóval) Erdő Ernő bácsi meséi 46-50. Ezeken a vasútállomásokon osztanak ingyen ivóvizet
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam