2021. július 31., Oszkár
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Műanyag palackok helyett ehető buborékokban tároljuk majd az ásványvizet

Az Ooho nevű találmány forradalmasítaná az ásványvíz tárolását: többé nem volna szükség műanyag palackra, helyette elég lenne csak bekapni egy apró, algából készült gömböt. 

Attól függetlenül, hogy újrahasznosíthatók, az évente több millió kidobott ásványvizes műanyag palack komoly terhelést jelent a környezet és a hulladékkezelés számára is. A brit Skipping Rocks Lab azonban egy olyan megoldással rukkolt elő, amely feleslegessé teheti a PET-palackokat.

Az általuk már évek óta fejlesztett Ooho gyakorlatilag egy ehető kulacs, pohár, palack – ki minek gondolja. A trükk, hogy a vizet egy természetes, ehető membránba csomagolják, így az embernek semmi más dolga nincs, mint a szájába venni a vízgolyót, majd ráharapni, és lenyelni azt.

A fejlesztőknek viszont komoly biztosítékot kell majd adniuk arra – például csomagolással –, hogy a vízgolyó higiéniája is rendben lesz. Egy mostani ásványvizes palackot ugyanis nem csak azért nem ennénk meg szívesen, mert nem ehető: ha az is lenne, a szállítás közben és a boltban annyian megfogdossák, hogy jobb ilyenen nem is gondolkozni.

Neked ajánljuk
Hazai dizájntermékek segítségével hasznosul a Horvátország partjait szennyező hulladék Hazai dizájntermékek segítségével hasznosul a Horvátország partjait szennyező hulladék Fogy a jég a jegesmedvék körül Olaszországi extrémek: úgy hullott az égből a jég, mint a kavics Az ausztrál bozóttüzek erősebben hűtötték a klímát, mint a koronavírussal járó leállás
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam