2018. július 21., Dániel, Daniella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Szemétből épült a közösségi söröző

A Japánban épült Kamikacu Közösségi Ház tervezése és működése a falu lakosságának fenntartható álmai alapján valósult meg: majdnem teljes mértékben újrahasznosított hulladékból épült. A Hirosi Nakamura&NAP által tervezett épület sörfőzdeként és sörözőként működik, de egyben egy olyan közösségi tér is, ahol helyet kap a lakosság hulladékközpontjának boltja és egy étterem is.

A falu (Kamikacu), ahol a sörfőzde és közösségi tér található, azért is különleges, mert tudatos és hosszú távon tervező lakói 34-féle hulladékcsoportba szelektálják az általuk termelt szemetet, ezeket a csoportokat újrahasznosítják, majd a termékeket értékesítik a település „Nulla Hulladék-Központ” boltjaiban. Céljuk, hogy teljesen „hulladékmentessé” váljanak 2020-ra.

A közösségi ház gyorsan a település jelképévé vált. Oldalfalát 8 méter magasan elhagyatott házak ablakaiból építették.

A belső berendezése a mostanában divatossá vált romkocsmák belsejére és hangulatára emlékeztet, rengeteg improvizált ötlet valósul meg a terekben. Hulladékká vált gépek és alkatrészek kapnak új funkciót, működésképtelen berendezések válnak újraértelmezve használhatóvá.

Neked ajánljuk
Élesztőgombákból készül csomagolás Lengyelországban Az egészséget hozó szerencsehal Műanyagból ehető gomba Herczku Ágnes Volt egyszer egy bolygó – 4. rész: Genesis
Tovább a forrásra: kislabnyom.hu
Vissza
Hírfolyam