2019. augusztus 18., Ilona
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szemétből épült a közösségi söröző

A Japánban épült Kamikacu Közösségi Ház tervezése és működése a falu lakosságának fenntartható álmai alapján valósult meg: majdnem teljes mértékben újrahasznosított hulladékból épült. A Hirosi Nakamura&NAP által tervezett épület sörfőzdeként és sörözőként működik, de egyben egy olyan közösségi tér is, ahol helyet kap a lakosság hulladékközpontjának boltja és egy étterem is.

A falu (Kamikacu), ahol a sörfőzde és közösségi tér található, azért is különleges, mert tudatos és hosszú távon tervező lakói 34-féle hulladékcsoportba szelektálják az általuk termelt szemetet, ezeket a csoportokat újrahasznosítják, majd a termékeket értékesítik a település „Nulla Hulladék-Központ” boltjaiban. Céljuk, hogy teljesen „hulladékmentessé” váljanak 2020-ra.

A közösségi ház gyorsan a település jelképévé vált. Oldalfalát 8 méter magasan elhagyatott házak ablakaiból építették.

A belső berendezése a mostanában divatossá vált romkocsmák belsejére és hangulatára emlékeztet, rengeteg improvizált ötlet valósul meg a terekben. Hulladékká vált gépek és alkatrészek kapnak új funkciót, működésképtelen berendezések válnak újraértelmezve használhatóvá.

Neked ajánljuk
Parafa ház – az új építészeti innováció Parafa ház – az új építészeti innováció A jövő házai megérkeztek a jelenbe Környezetbarát startupokkal is dolgozik az IKEA Életveszélyes a lébényi erdő
Tovább a forrásra: kislabnyom.hu
Vissza
Hírfolyam