2019. április 18., Andrea, Ilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy liter fény

A Liter of Light (Egy liter fény) egy nemzetközi, alulról szerveződő mozgalom, amelynek az a célja, hogy az elektromosság nélkül élőket megfizethető, fenntartható napenergián alapuló fényforrásokkal lássa el.

Világszerte működő partnerségi hálózatának segítségével a Liter of Light önkéntesei marginalizált közösségek tagjait tanítják meg arra, hogyan tudják műanyag palackok és helyben elérhető nyersanyagok segítségével megvilágítani otthonaikat és üzleteiket.

A Liter of Lights eddig 15 országban mintegy 350 000 palacklámpát szerelt fel, a környezetbarát ismeretek átadásával egyben a helyi kezdeményezőkészséget is erősítve.

A Liter of Lights szabadon hozzáférhető technológiáját számos környezetvédelmi díjjal tüntették ki, és az ENSZ is alkalmazta már menekülttáboraiban.

Fotó: Jamestgurley / Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
ReMécses: egy gyermeki kérdésből lett környezetbarát termék Így lehet egy egyszerű palackból a lakás dísze Környezetbarát műanyagot készítenek talajbaktériumok Erdő Ernő bácsi meséi 6-10. Művészi szemfényvesztéssel a mindennapos szemét ellen
Tovább a forrásra: literoflightusa.org
Vissza
Hírfolyam