2019. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Anne Kiwia és a másodszor szeretett ruhák

Anne Kiwia tanzániai apa és román anya gyermekeként látta meg a napvilágot. Németországban nőtt fel és tanulta a textilek iránti rajongást: egészen hároméves korától, amikor nagymamájával együtt horgolt és kötött, a divat szakirányú főiskoláig, hogy aztán Tanzániába visszatérve létrehozza saját, környezettudatos divatmárkáját. Újrahasznosított textilekből vidám fejkötőket készít.

Az Anne Kiwia fejkötők különlegessége, hogy másodkézből való, azaz használt, vagy ahogy megálmodójuk szeret fogalmazni, másodszor szeretett ruhákból készülnek – mert itt egyáltalán nem csökkent értékű, kopott darabok összetákolásáról van szó.

A tervezőnőnek a német Vogue művészeti osztályán edződött szeme pillanatok alatt kiszúrja a Dar es-Salaam-i piac Indiából, Koreából vagy éppen Angliából származó báláiban az igazi különlegességeket, a minőségi pamut és selyem ruhadarabokat.

Fotó: annekiwia.com

Az ezekből összeállított fejkötők mindegyike különleges, egyedi darab, amelyek jelenleg Dar es-Salaamban, Dániában és Németországban kerülnek forgalomba.

„Elég ruhánk van már” – mondja határozottan Anne Kiwia. „A világ tele van vele. El kell kezdenünk óvni a környezetünket, és fel kell hagynunk a szükségtelen vásárlással” – teszi hozzá. Bízik benne, hogy vállalkozása hozzájárul a kreativitás és a környezetbarát szemlélet elterjesztéséhez.

Neked ajánljuk
Van, aki nem tud lemondani a fültisztító pálcikáról Nem csak a környezet, a társadalomtudatos dizájn előtt is érdemes kalapot emelni Gombaboltozatok alatt járva a környezetbarát világ mindjárt elérhetőbbnek tűnik Erkölcsi és jogi kötelezettség az éghajlatváltozás elleni küzdelem Hallottál már a környezetbarát kenderházról? (videó)
Tovább a forrásra: designindaba.com
Vissza
Hírfolyam