2019. március 23., Emőke
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Anne Kiwia és a másodszor szeretett ruhák

Anne Kiwia tanzániai apa és román anya gyermekeként látta meg a napvilágot. Németországban nőtt fel és tanulta a textilek iránti rajongást: egészen hároméves korától, amikor nagymamájával együtt horgolt és kötött, a divat szakirányú főiskoláig, hogy aztán Tanzániába visszatérve létrehozza saját, környezettudatos divatmárkáját. Újrahasznosított textilekből vidám fejkötőket készít.

Az Anne Kiwia fejkötők különlegessége, hogy másodkézből való, azaz használt, vagy ahogy megálmodójuk szeret fogalmazni, másodszor szeretett ruhákból készülnek – mert itt egyáltalán nem csökkent értékű, kopott darabok összetákolásáról van szó.

A tervezőnőnek a német Vogue művészeti osztályán edződött szeme pillanatok alatt kiszúrja a Dar es-Salaam-i piac Indiából, Koreából vagy éppen Angliából származó báláiban az igazi különlegességeket, a minőségi pamut és selyem ruhadarabokat.

Fotó: annekiwia.com

Az ezekből összeállított fejkötők mindegyike különleges, egyedi darab, amelyek jelenleg Dar es-Salaamban, Dániában és Németországban kerülnek forgalomba.

„Elég ruhánk van már” – mondja határozottan Anne Kiwia. „A világ tele van vele. El kell kezdenünk óvni a környezetünket, és fel kell hagynunk a szükségtelen vásárlással” – teszi hozzá. Bízik benne, hogy vállalkozása hozzájárul a kreativitás és a környezetbarát szemlélet elterjesztéséhez.

Neked ajánljuk
Így lehet egy egyszerű palackból a lakás dísze Müskinn: különleges találkozásokból születő táskák Sea-art: izgalmas művészi kollaboráció korallokkal Milliárdokkal támogatják a kkv-k napelemes fejlesztését Nagyjából 100 liter fáradt olajat öntöttek egy egri árokba
Tovább a forrásra: designindaba.com
Vissza
Hírfolyam