2018. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Anne Kiwia és a másodszor szeretett ruhák

Anne Kiwia tanzániai apa és román anya gyermekeként látta meg a napvilágot. Németországban nőtt fel és tanulta a textilek iránti rajongást: egészen hároméves korától, amikor nagymamájával együtt horgolt és kötött, a divat szakirányú főiskoláig, hogy aztán Tanzániába visszatérve létrehozza saját, környezettudatos divatmárkáját. Újrahasznosított textilekből vidám fejkötőket készít.

Az Anne Kiwia fejkötők különlegessége, hogy másodkézből való, azaz használt, vagy ahogy megálmodójuk szeret fogalmazni, másodszor szeretett ruhákból készülnek – mert itt egyáltalán nem csökkent értékű, kopott darabok összetákolásáról van szó.

A tervezőnőnek a német Vogue művészeti osztályán edződött szeme pillanatok alatt kiszúrja a Dar es-Salaam-i piac Indiából, Koreából vagy éppen Angliából származó báláiban az igazi különlegességeket, a minőségi pamut és selyem ruhadarabokat.

Fotó: annekiwia.com

Az ezekből összeállított fejkötők mindegyike különleges, egyedi darab, amelyek jelenleg Dar es-Salaamban, Dániában és Németországban kerülnek forgalomba.

„Elég ruhánk van már” – mondja határozottan Anne Kiwia. „A világ tele van vele. El kell kezdenünk óvni a környezetünket, és fel kell hagynunk a szükségtelen vásárlással” – teszi hozzá. Bízik benne, hogy vállalkozása hozzájárul a kreativitás és a környezetbarát szemlélet elterjesztéséhez.

Neked ajánljuk
A tengeri teknősök is szeretik az új magyar fürdőruhamárkát Botanika – A természetes színek alkímiája Kávészacskókból kiegészítő – Coffewear: az ökotudatos magyar dizájnmárka Az olajpálma afrikai térnyerése végveszélybe sodorhatja a kontinensen élő majmokat Klímaváltoztatás? 10/4. – Környezeti nevelés
Tovább a forrásra: designindaba.com
Vissza
Hírfolyam