2021. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Üvegházak svéd módra: szárba szökken a harmónia

A természettel való egység érzése sokat jelent a svédek számára, az ezzel kapcsolatos szükségleteiknek igyekeznek a mindennapokban is teret adni. Minden bizonnyal ennek köszönhető, hogy a jólléttel és boldogsággal kapcsolatos rangsorokban rendre előkelő helyen végez Svédország.

A Visit Sweden utazási iroda különleges lehetőséget kínál azok számára, akik egy hosszú hétvégét szeretnének áldozni arra, hogy új alapokra helyezzék a kapcsolatukat – az anyatermészettel.

A Henriksholm Nevű kies szigeten, amelynek 60 százalékát erdők, 40 százalékát pedig legelők borítják, öt darab egyszemélyes, üvegfalakkal és üvegtetővel burkolt házikó várja, hogy leendő bérlője 72 órán keresztül a svéd természettel körülvéve múlassa az időt: felhővonulással, lombsuhogással körülvéve ússzon, horgásszon, főzzön a szabadban, vagy egyszerűen csak élvezze a csendet.

Fotó:  Jonas Ingman @ Bruksbild

A pozitív hatásokat igazolandó a Visit Sweden egy kísérletet is elvégzett: hajszolt üzletemberek töltöttek három napot a házikókban, miközben stresszkutatók követték nyomon lelkiállapotuk alakulását. Az eredmények megfeleltek a várakozásaiknak: a résztvevők vérnyomása, pulzusa rendeződött, a streszszintjük 70%-kal csökkent, kreatívabbnak és kiegyensúlyozottabbnak érezték magukat. A helyszínen készült képeket látva ez nem is olyan meglepő...

Fotó:  Jonas Ingman @ Bruksbild
Fotó:  Jonas Ingman @ Bruksbild
A 72 órás kabin Svédországban Fotó: youtube.com/VisitSweden
Neked ajánljuk
A használt maszkból is lehet alapanyag? Mit tanulhatunk a méhektől? Különleges ajándékcsomagokkal készül a karácsonyra a Lush A klímaváltozás okozhatta egy ősi mangroveerdő eltűnését Dánia mutatja az utat a klímabarát élelmiszer-választáshoz
Tovább a forrásra: ecowoman.de
Vissza
Hírfolyam