2018. július 17., Elek, Endre
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Üvegházak svéd módra: szárba szökken a harmónia

A természettel való egység érzése sokat jelent a svédek számára, az ezzel kapcsolatos szükségleteiknek igyekeznek a mindennapokban is teret adni. Minden bizonnyal ennek köszönhető, hogy a jólléttel és boldogsággal kapcsolatos rangsorokban rendre előkelő helyen végez Svédország.

A Visit Sweden utazási iroda különleges lehetőséget kínál azok számára, akik egy hosszú hétvégét szeretnének áldozni arra, hogy új alapokra helyezzék a kapcsolatukat – az anyatermészettel.

A Henriksholm Nevű kies szigeten, amelynek 60 százalékát erdők, 40 százalékát pedig legelők borítják, öt darab egyszemélyes, üvegfalakkal és üvegtetővel burkolt házikó várja, hogy leendő bérlője 72 órán keresztül a svéd természettel körülvéve múlassa az időt: felhővonulással, lombsuhogással körülvéve ússzon, horgásszon, főzzön a szabadban, vagy egyszerűen csak élvezze a csendet.

Fotó:  Jonas Ingman @ Bruksbild

A pozitív hatásokat igazolandó a Visit Sweden egy kísérletet is elvégzett: hajszolt üzletemberek töltöttek három napot a házikókban, miközben stresszkutatók követték nyomon lelkiállapotuk alakulását. Az eredmények megfeleltek a várakozásaiknak: a résztvevők vérnyomása, pulzusa rendeződött, a streszszintjük 70%-kal csökkent, kreatívabbnak és kiegyensúlyozottabbnak érezték magukat. A helyszínen készült képeket látva ez nem is olyan meglepő...

Fotó:  Jonas Ingman @ Bruksbild
Fotó:  Jonas Ingman @ Bruksbild
A 72 órás kabin Svédországban Fotó: youtube.com/VisitSweden
Neked ajánljuk
Az óceáni bolygó (angol nyelvű természetfilm) „A kínzás nem kultúra” – Több ezren tüntettek Madridban „Ahol a fák égig érnek” – Pályázat 11–15 évesek számára „Egy doboznyi természet” – Pályázat általános iskola alsó tagozatosai számára „Madarak és a víz” fotóverseny
Tovább a forrásra: ecowoman.de
Vissza
Hírfolyam