2019. május 24., Eliza, Eszter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Los Angelesben a hőség leküzdésére fehérre mázolják az utcákat

Los Angeles városában nyaranta ún. „hőszigetek” alakulnak ki. Minden tiszta beton, a forrón szikrázó napot sokkal melegebbnek érzik a városiak, gyakran egészen elviselhetetlen a hőség. A helyzet orvoslására kidolgozott megoldás az angyalok városának semmiképp sem átlagos utcaképéhez is ad egy újabb csavart.

A kedvezőtlen hatások csökkentésére, valamint a klímaváltozás elleni küzdelem jegyében tavaly májusban kísérleti jelleggel kipróbálták, hogy a város legforróbb pontjain az utcát fehérre mázolják.

A teszt sikeresnek bizonyult: az érintett útszakaszok hőmérséklete mintegy 10 fokkal csökkent, így idén már az összes problémás utcát befestik. Az úttestfestéshez pedig természetesen speciális festéket használnak. A Los Angeles-i polgármester szerint ezzel 2025-ig 45%-kal mérséklik a globális felmelegedés kellemetlen és káros hatásait.

Fotó: Harbi Channel/youtube.com

A polgármester hozzátette:

A klímaváltozás az élet része, és nemcsak a Los Angeles-i emberek számára, hanem a világ minden táján probléma. Komoly veszélyt jelent az egészségünkre, a környezetünkre és a gazdaságra is.

Neked ajánljuk
Gombaboltozatok alatt járva a környezetbarát világ mindjárt elérhetőbbnek tűnik Van, aki nem tud lemondani a fültisztító pálcikáról Az erdők különleges jelentőségéről és a klímaváltozásról beszélt Áder János Sopronban Előttünk a vízözön? Akár két métert is nőhet a tengerszint 2100-ra Még mindig a gyaloglás a legkörnyezetbarátabb közlekedési mód
Tovább a forrásra: nuus.hu
Vissza
Hírfolyam