2022. augusztus 9., Emőd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Lebomló, növényi alapú söröspohárral indulhat a május

Négy vendéglátóhelyen indul, de a HEINEKEN Hungária futótűzként terjesztené tovább „műanyagpohár-mentes május” mozgalmát, amelynek keretében szakítanak a megszokott műanyag söröspoharakkal, és lebomló, növényi alapú poharakban kínálják majd söreiket.

A környezetkímélő PLA-poharak elterjesztésével drasztikusan csökkenhet a HEINEKEN Hungária karbonlábnyoma, valamint a vendéglátásban termelt hulladék mennyisége. Ehhez ugyanakkor nélkülözhetetlen a fogyasztók és rajtuk keresztül a vendéglátóhelyek meggyőzése is.

A HEINEKEN Hungária a nagyvállalatok között elsőként indít kampányt Magyarországon azért, hogy egyre több fogyasztót győzzön meg arról, hogy nemcsak azt érdemes nézni, hogy mit iszunk, hanem azt is, hogy miből.

Fotó: Heineken Hungária

Májusban a HEINEKEN Hungária sörei esetében például a teljes egészében lebomló, komposztálható söröspoharakból. A kampány azzal a nem titkolt céllal jött létre, hogy a fogyasztókon keresztül a szórakozóhelyeknek is kedvet csináljon a fenntartható működéshez és az új környezetbarát poharakhoz.

A HEINEKEN 18 országban készült felmérése szerint a fogyasztók átlagosan 66 százaléka hajlandó többet fizetni fenntartható technológiával készült termékekért.

A meghirdetett „műanyagpohár-mentes május” mozgalomhoz indulásként négy fővárosi szórakozóhely, a Grund, a Kobuci Kert, a Rácskert és a Zöld Küllő csatlakozott. Itt májusban a sört már egyedi dizájnos, „Lebomlok érted” szlogennel ellátott, egyszer használatos PLA-poharakban szolgálják fel. A sörszezon így nemcsak kitűnő sörökkel, de innovatív fogyasztási megoldásokkal indul a HEINEKEN Hungáriánál.

Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: ecolounge.hu
Vissza
Hírfolyam