2019. április 22., Csilla, Noémi
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ezekkel a nyári ruhákkal még a környezetet is védhetitek

Ti mit csinálnátok azokkal a használt ingekkel, amelyeket a család férfitagjai már nem viselnek? Portörlő lenne belőle? Rongyszőnyeg? Lehet belőle akár női ruha is... Létezik egy magyar márka, amely a környezettudatosságot tűzve zászlajára, évek óta hulladékból készíti a kollekcióikat.

Ipari hulladékokból és használt anyagokból, ingekből, textilhulladékokból, valamint használt vitorlavászonból készültek az AWARE by Printa márka legújabb darabjai. A 2018-as tavaszi–nyári kollekció a Good times nevet kapta, amely a régi szép időkre utal. Nem azt vallják, hogy régen minden jobb volt, inkább arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy becsüljük meg a textileket, a ruháinkat, és közben vigyázzunk a bolygóra.

Az AWARE by Printa kollekciójában nemcsak természetes alapanyagokat találhattok, de a kiegészítőket helyi kézművesekkel karöltve készítették el. A műanyag gombok és fémcipzárak helyett pedig olyan természetes és komposztálható részleteket fedezhettek fel a ruhákon, mint a fagomb, a kenderheveder és a lenkötél.

Fotó: AWARE by Printa
Fotó: AWARE by Printa
Fotó: AWARE by Printa
Neked ajánljuk
ReMécses: egy gyermeki kérdésből lett környezetbarát termék 100 „újrahasznosíthatatlan” műanyag szatyor – 1 dizájnos hangszóró Aki fát ültet, bízik a jövőben Újra eljött a Föld napja Csontsoványan tántorgott be egy jegesmedve egy orosz faluba (videóval)
Tovább a forrásra: vous.hu
Vissza
Hírfolyam