2019. augusztus 22., Menyhért, Mirjam
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mik vannak!? Debütált a napelemes iPhone X Tesla

Az okostelefonoknak van egy nagy hátrányuk: igen hamar lemerülnek, szinte naponta tölteni kell őket. Az energiapazarlásnak azonban úgy tűnik, hogy hamarosan vége lesz. Az orosz Caviar ugyanis elkészítette a napelemes iPhone X Tesla készüléket – a széria első darabját pedig Elon Musknak ajánlották fel. 

A Caviar nevű orosz cég fogta az Apple telefonját, és készített hozzá egy napelemes hátlapot – a koncepciót egyébként Elon Musk ihlette (innen a Tesla név).

Az ütésálló tokba épített napelem a telefon beépített akkumulátorát tölti gombnyomásra.

Mint kiderült, a gyártó nem külön, hanem az iPhone X-szel együtt árulja a napelemes tokot.

Az első darabot stílusosan Elon Musknak dedikálták, és belegravírozták a híressé vált mottót is: „Made on Earth by Humans” – ami az űrbe kilőtt Tesla (itt már mi is beszámoltunk a járgányról) egyik áramköri lapjára volt írva.

A készülék egyelőre szinte (mac)fizethetetlen: közel 4500 dollárt, azaz nagyjából 1,2 milliót kell kifizetnie annak, aki szeretne magának egyet a különleges darabból. 

Neked ajánljuk
Fényes jövő vár a napelemekre Mesehősök és műanyag szörnyek – újra Szamárfül fesztivál Világelső lett a magyar nemzeti atlasz angol nyelvű kiadása Dániában készült felvételekkel illusztrálta a norvégiai „bálnamészárlást” a brazil elnök Elbúcsúzhatunk az ismerős időjárástól?
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam