2021. december 4., Barbara, Borbála
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kávékapszulából napszemüveg? De még milyen!

A Nespresso elkezdte igazán komolyan venni a környezettudatosságot: amellett, hogy most már biztosítja a nagyobb megrendelők számára is a kávékapszulák visszavételét, a Tripton Eyeworksszel együttműködve a kapszulákból napszemüvegeket készítenek.

Az egyszer használatos kávékapszula mindenképpen az egyik leginkább környezetszennyező dolog a világon: nagyrészt alumíniumból és műanyagból készül, amelyek egyike sem bomlik le egykönnyen a természetben.

Az alumínium egyébként nagyon értékes fém: kifejezetten környezetszennyező a bányászata és a feldolgozása, de ha újrahasznosítjuk, már rögtön sokkal zöldebbé válik – főleg úgy, hogy gyakorlatilag végtelenszer újrahasznosítható.

A Nespresso élenjár ebben, hiszen csaknem minden partnerének lehetősége van visszaszolgáltatni a kapszulákat, amelyeket ezt követően újra felhasználnak – többek között most már szemüveggyártásra is.

Divatos és tudatos Fotó: Nespresso

A kávégyártó a Tripton Eyeworksszel működik együtt, hogy összesen négyféle kapszulaszínből háromféle fazonú napszemüveg készülhessen.

A Tripton egy részben magyar tulajdonú szemüveg-manufaktúra, olyan sztárok hordják a darabjaikat, mint például Bono.

A cég egyébként is környezettudatos módon gyártja a szemüvegeit, ezért nem is olyan meglepő, hogy a Nespresso őket kereste fel új projektjéhez. A vállalat kapszulái nem csak napszemüvegként kezdhetnek új életet: gyártanak már kapszulából például biciklit, tollat és svájci bicskát is.

Neked ajánljuk
A klímacsúcsra időzítette innovatív kiállítását Stella McCartney Új magyar márkát fedezhetnek fel a fenntartható divat szerelmesei Többször használatos csomagolásokat tesztel a McDonald’s Németországban Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: fyouture.met.com
Vissza
Hírfolyam