2018. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Fából készül az új, környezettudatos jógamatrac

Nem meglepő, hogy egy jógához kapcsolódó termék gyártója a környezettudatosságot és a fenntartható életmódot hangsúlyozza – de a Corc Yoga Mat esetében nem csak szép szavakról van szó. Ez a jógamatrac ugyanis parafából készül, ráadásul fenntartható gazdálkodásokban növesztett fák felhasználásával.

A legtöbb jógamatrac elképesztően környezetszennyező anyagból készül: úgynevezett polivinil-kloridból, ami egyáltalán nem bomlik le. Ráadásul nekünk sem tesznek túl jót: a PVC olyan gázokat bocsát ki magából, amelyek a tüdőnkbe jutva nagyon károsak, és hosszú távon komoly egészségügyi problémákhoz vezethetnek.

Nem csoda, hogy a PVC-t az egyik legkárosabb műanyagfajtának tekintik – indokolt hát alternatívát keresni helyette.

Fotó: corcyoga.com

A jógaipar nem is rest, már vannak a piacon sokkal környezetbarátabb megoldások is – de a Corc Yoga Mat mindegyiken túltesz, hiszen parafából készül. Ráadásul nem is akármilyen parafából: fenntartható ökogazdálkodásokban termesztett fák felhasználásával nyert alapanyagból.

A matracokat Portugáliában gyártják, és olyan fákból készítik, amelyek minden kilencedik évre teljesen újranövesztik parafás rétegeiket. Így nem kell fákat kivágni ahhoz, hogy a 20 ezer ember számára munkalehetőséget biztosító matracgyártás hosszú távon is fenntartható vállalkozás legyen.

Neked ajánljuk
Élesztőgombákból készül csomagolás Lengyelországban Az egészséget hozó szerencsehal Műanyagból ehető gomba Trump „környezetvédelmi” minisztériuma egy döntéssel évi 180 ezer tonna metánt szabadított a légkörre A Brenetsi-tó vízszintje naponta 16 centiméterrel csökken
Tovább a forrásra: fyouture.met.com
Vissza
Hírfolyam