2022. augusztus 10., Lőrinc
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fából készül az új, környezettudatos jógamatrac

Nem meglepő, hogy egy jógához kapcsolódó termék gyártója a környezettudatosságot és a fenntartható életmódot hangsúlyozza – de a Corc Yoga Mat esetében nem csak szép szavakról van szó. Ez a jógamatrac ugyanis parafából készül, ráadásul fenntartható gazdálkodásokban növesztett fák felhasználásával.

A legtöbb jógamatrac elképesztően környezetszennyező anyagból készül: úgynevezett polivinil-kloridból, ami egyáltalán nem bomlik le. Ráadásul nekünk sem tesznek túl jót: a PVC olyan gázokat bocsát ki magából, amelyek a tüdőnkbe jutva nagyon károsak, és hosszú távon komoly egészségügyi problémákhoz vezethetnek.

Nem csoda, hogy a PVC-t az egyik legkárosabb műanyagfajtának tekintik – indokolt hát alternatívát keresni helyette.

Fotó: corcyoga.com

A jógaipar nem is rest, már vannak a piacon sokkal környezetbarátabb megoldások is – de a Corc Yoga Mat mindegyiken túltesz, hiszen parafából készül. Ráadásul nem is akármilyen parafából: fenntartható ökogazdálkodásokban termesztett fák felhasználásával nyert alapanyagból.

A matracokat Portugáliában gyártják, és olyan fákból készítik, amelyek minden kilencedik évre teljesen újranövesztik parafás rétegeiket. Így nem kell fákat kivágni ahhoz, hogy a 20 ezer ember számára munkalehetőséget biztosító matracgyártás hosszú távon is fenntartható vállalkozás legyen.

Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: fyouture.met.com
Vissza
Hírfolyam